Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αστικό περιβάλλον. Αυστηρές προειδοποιήσεις του Δήμου Καρδίτσας για την αφισορύπανση

 
DIMOS-1
 
Με αφορμή φαινόμενα ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης στις εισόδους και το κέντρο της πόλης που αφορούν κυρίως τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και ενόψει του αυξημένου αριθμού αντίστοιχων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Δήμος Καρδίτσας εφιστά την προσοχή των συλλόγων ή ιδιωτών που διαφημίζουν ή σκοπεύουν να διαφημίσουν τις εκδηλώσεις τους για την πιστή τήρηση της νομοθεσίας, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες.

Υπενθυμίζεται οτι το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την υπαίθρια διαφήμιση, προβλέπει οτι σε κάθε υπαίθρια διαφήμιση πρέπει να αναγράφεται, σε εμφανές σημείο, το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία και η διεύθυνση του διαφημιστή ή του διαφημιζομένου και ο αριθμός της άδειας που χορηγήθηκε από το Δήμο για την ανάρτησή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται στους καθορισμένους γι’ αυτό το σκοπό χώρους.

Ο Δήμος Καρδίτσας, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε φορείς και επιχειρήσεις να διαφημίζονται νόμιμα και χωρίς να ρυπαίνουν την πόλη, προχώρησε στην τοποθέτηση 22 διαφημιστικών πλαισίων σε κεντρικά σημεία, στη μία πλευρά των οποίων υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση 3 αφισών – ανακοινώσεων διαστάσεων 50 εκ Χ 70 εκ.

Επίσης αξιοποίησε τις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, όπου υπάρχουν 16 πάνελ στις οποίες μπορούν να επικολληθούν έως και 10 αφίσες με τις παραπάνω διαστάσεις.

Θεωρούμε οτι οι χώροι που διαθέτουμε πλέον στην πόλη για την ανάρτηση αφισών και ανακοινώσεων είναι επαρκείς, γι’ αυτό και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, συλλόγους, επιχειρήσεις, διαφημιστές, ιδιοκτήτες εκτυπωτικών επιχειρήσεων, φωτοτυπείων κ.λ.π. να συνεργαστούν με το Δήμο.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αφισορύπανσης και να βελτιώσει την εικόνα της πόλης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου