Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο ΑΜΘ
 
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας και φέτος στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της Διεύθυνσης Μουσείων, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του ΥΠΠΟΑ, διοργανώνει ξεναγήσεις σε μόνιμες εκθέσεις του ΑΜΘ. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πνεύμα του προγράμματος, που αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Μαΐου.
 
 
Σάββατο 28 Μαΐου 2016, 10:30-11:30
 
«Δρόμοι του λίθου»

Η περιήγηση στην υπαίθρια έκθεση του ΑΜΘ Μνήμη και… Λίθοι εστιάζει στη διαχρονικότητα της σχέσης περιβάλλοντος και πολιτισμού ιχνηλατώντας τη διαδρομή των λίθων: από την εξόρυξη και την επεξεργασία έως τη διακίνηση και την ποικιλία των χρήσεών τους στην αρχιτεκτονική, την ταφική πρακτική, την καθημερινή ζωή.
 
 
Σάββατο 28 Μαΐου 2016, 11:30-12:30
 
«Στεφάνια και φυσικός κόσμος»

Μέσα από τα χρυσά στεφάνια που εκτίθενται στο μουσείο παρουσιάζονται τρόποι με τους οποίους ο φυσικός κόσμος αποτέλεσε στην αρχαιότητα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ: 2313.310301 έως και την Τετάρτη 24 Μαΐου 2016 τις ώρες 12:30 – 14:30 μμ.

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος (ομάδα 25 ατόμων) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν.



πηγή: http://cityportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου