Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αξιοποίηση των ημερών του Πάσχα


untitledΠάσχα 2016
 
Η μεγαλύτερη απώλεια τού ανθρώπου είναι να αφήνει να περνούν αναξιοποίητες οι θρησκευτικές εορτές, κυρίως οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Ενώ ο άνθρωπος, κυρίως ο χριστιανός, περιμένει με αγωνία και προσμονή αυτές τις εορτές, εντούτοις επιτρέπει στον εαυτό του να ρίχνει το βάρος της αξίας τους σε διάφορα άλλα, επί μέρους, θέματα που έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, την αργία από την καθημερινή εργασία, τη φαγοποσία και την ξεκούραση. Κακά τα ψέματα. Οι περισσότεροι από εμάς αυτό κάνουν. Αν και όλοι μας ξέρουμε τη σημασία αυτών των εορτών, εντούτοις δεν τα καταφέρνουμε να βρούμε τη ρότα και να ζήσουμε, έστω και μια φορά, το πραγματικό νόημα των εορτών αυτών.
 
Και οι λόγοι είναι πολλοί: είτε δεν μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τις δραστηριότητες και συνήθειες της καθημερινότητας, είτε συλλαμβάνουμε τον εαυτό μας να είναι απογοητευμένος από τη ζωή και τα ρίχνουμε στο Θεό, είτε είμαστε ευάλωτοι στο σκανδαλισμό από την εν γένει ζωή μερικών αντιπροσώπων της εκκλησίας, είτε προβαίνουμε σε συγκρίσεις και βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα, κ.ά.

Ένα πράγμα δεν ξέρουμε: Το θέμα «τα της ψυχής μας» είναι άκρως προσωπική υπόθεση και η τροφοδοσία της δεν θα πρέπει να εξαρτάται από οποιεσδήποτε ενέργειες οποιουδήποτε τρίτου. Οι μέρες του Πάσχα αποτελούν αμερόληπτη και απροκάλυπτη εμφάνιση ίσων ευκαιριών σε όλους μας για να εντοπίσουμε το πραγματικό νόημα της ζωής και να απενεργοποιήσουμε τους λόγους και τις δικαιολογίες που επικαλούμαστε κάθε φορά για να μην νιώσουμε στην ψυχή μας τη Σταύρωση και την Ανάσταση τού Θεανθρώπου.

Μοχλός πίεσης στον εαυτό μας για να απομακρύνουμε τους λόγους της μη αξιοποίησης των ημερών αυτών είναι να προσπαθήσουμε να ταπεινωθούμε. Η ταπείνωση θα μας οδηγήσει σε καινούργιους κόσμους χαράς, ηρεμίας, και γαλήνης. Το θέμα είναι πώς να καταφέρουμε να ταπεινωθούμε!!! Εδώ είναι ο πραγματικός αγώνας. Ο προσωπικός αγώνας.



πηγή: https://yetos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου