Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Διημερίδα για τα μοναστηριακά προϊόντα της Ορθοδοξίας στην Σπάρτη


Διημερίδα για τα μοναστηριακά προϊόντα της Ορθοδοξίας στην Σπάρτη Η έναρξη έγινε χθες το απόγευμα

Στις παρυφές του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου, στη Σπάρτη φιλοξενείται η διημερίδα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με αντικείμενο την παραγωγή και προώθηση μοναστηριακών προϊόντων

Ειδικοί επιστήμονες και φορείς, μέσα από εισηγήσεις, αναφέρονται στην παραγωγή τέτοιων προϊόντων και στους τρόπους διακίνησής και ανάπτυξης σχετικών επιχειρήσεων από τη Ρωσία, την Ευρώπη και άλλες χώρες.
 
Η κήρυξη των εργασιών της διημερίδας που φιλοξενείται στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έγινε από τον υφυπουργό Εξωτερικών και Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. Ιωάννη Αμανατίδη. Παρών και ο πρωην γραμματέας Τάσος Νερατζης.
 
 
Δηλώσεις
 
- Ευάγγελος Βαλιώτης, Δήμαρχος Σπάρτης: Σημαντική διημερίδα που έχει θρησκευτικό, πνευματικό περιεχόμενο και αυτό της προώθησης προιόντων
- Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος: Είναι ένα σπουδαίο γεγονός τα προϊόντα που καλλιεργούνται στα μοναστήρια έχουν ευλογία, είναι οικολογικά γιατί σέβονται εκείνον που εκτιμά τη φύση.
- Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης: Η ΔΣΟ κάνει ένα βήμα να φέρει σε επαφή όσους έχουν μοναστηριακά προϊόντα με μικρότερους παραγωγούς να γνωριστούν και να έχει όφελος όχι μόνο η ελληνική αλλά και η τοπική οικονομία. Είναι ένα βήμα που χρειάζεται η χώρα μας για την προώθηση προϊόντων.
- Αραγκάτς Αχογιάν μέλος Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ: Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις παραδόσεις και τις αξίες μας. Τα μοναστηριακά προϊόντα που είναι έργα τέχνης πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο ώστε αυτή η παράδοση να διατηρηθεί.
- Πρόεδρος ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές: Μια προσπάθεια που χρειαζόμαστε για να αναδείξουμε τα προϊόντα των μικρών παραγωγών που συνδέονται με την ορθοδοξία.
- Μήνυμα του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ κ. SERGEY POPOV, διάβασε ο κ. Αλεξέγιεφ.
- Πέτρος Τατούλης περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Ο οργανισμός ξεκίνησε σε δύσκολα χρόνια ως ιδιαίτερη σχέση του ρωσικού με του ελληνικού κοινοβουλίου και έχει προοπτική ως ένας πολιτικός θεσμός που εξετάζει τα πνευματικά υπόβαθρα που έχει ανάγκη η κοινωνία. Τα μοναστηριακά προϊόντα και οι μικροί παραγωγοί συνδέονται άμεσα με τη δισχιλιετή παράδοση του μοναχισμού στην Ορθοδοξία.
- Γεώργιος Καβαθάς πρόεδρος ΓΣΒΕΕ: Έχουμε ανάγκη θεσμών όπως η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας που προσφέρει τα μέγιστα.
- Σταύρος Αραχωβίτης ταμίας ΔΣΟ, βουλευτής Λακωνίας: Σκοπός η αναζήτηση τρόπων συνεργασίας για την προώθηση μοναστηριακών προϊόντων.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου