Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Βόλος. Η καταστροφή των δένδρων του Κραυσίδωνα

 
 
Τον τρόπο κλαδέματος των δέντρων στο Βόλο καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Όπως αναφέρει, «οι δενδροφάγοι του Δήμου Βόλου δε χόρτασαν από το «πράσινο αίμα» των δέντρων που «ρούφηξαν» μέχρι σήμερα στην πόλη του Βόλου και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων. Οι γεωπονικοί κανόνες που εφαρμόζουν φαίνεται πως ορίζουν ότι κλάδεμα σημαίνει τα δέντρα να γίνονται κούτσουρα και το πράσινο, σε μια πόλη με έντονα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, να τείνει να εξαφανιστεί. Ορίζουν επίσης ότι «κλαδέματα» γίνονται ακόμα και μέσα στον Απρίλιο ενώ τα δέντρα έχουν βγάλει ήδη φύλλωμα!
 
Τα τελευταία τους κατορθώματα είναι το ξεκλήρισμα ολόκληρου δάσους ευκαλύπτων στην περιοχή Lidl και Old City. Αποτελεί έγκλημα για το πράσινο της πόλης και την υγεία των κατοίκων του Βόλου. Εκφράζουμε δε την απορία για το πού διοχετεύονται οι τεράστιες ποσότητες ξύλων που προκύπτουν από το ξεκλήρισμα των δέντρων; Αίσχος!
 
 
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία έδωσε στη δημοσιότητα τα δέντρα στην περιοχή του Old city πριν και μετά το κόψιμό τους. Τέλος αναφέρει ότι «αυτό το μίσος τους για τα δέντρα είναι ανεξήγητο».
 
 
Απάντηση του Δήμου Βόλου της 17/4/2016
 
Στην Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας απαντά η δημοτική αρχή Βόλου. Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι εγκληματεί κατά του πρασίνου μετά και το ξεκλήρισμα δάσους ευκαλύπτων στην περιοχή Old City.
 
 
Η απάντηση της δημοτικής αρχής:
 
«Αμαθείς, ιδιοτελείς και εμπαθείς οι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας συνεχίζουν να προκαλούν με τις ανοησίες τους, κόντρα στις επιστημονικές παραδοχές για τον τρόπο κλαδέματος των δέντρων, που διατυπώνονται και υποδεικνύνονται επίσημα από τους ειδικούς.
 
Φυσικά και έχουν τους λόγους τους, μετέχοντας στο παιχνίδι όσων ξεβολεύτηκαν, κατά της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Δεν πρόκειται να τους νομιμοποιήσουμε ανοίγοντας διάλογο, και μάλιστα δημόσιο, μαζί τους.
 
Απλώς τους ενημερώνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι μέχρι το 2019, τουλάχιστον, θα πρέπει να ξεχάσουν το ρόλο του συνδιοικητή τη πόλης και όποια ευεργετήματα αυτός επέφερε. Η πόλη έχει δημοτική αρχή αποφασισμένη να δώσει μάχες και να τις κερδίσει χάριν των πολιτών και όχι των διάφορων ιδοτελών».
 
 
Νέα ανακοίνωση της "Περιβαλλοντικής" της 18/4/2016
 
Δεν πρόκειται να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο με τους «ανιδιοτελείς» του Δήμου Βόλου, σχετικά με τα «κλαδέματα» της πόλης (ε ρε ξυλεία που τους χρειάζεται…). Εξάλλου οι πολίτες του Βόλου έκθαμβοι από την «επιστημονικότητα» με την οποία «κλαδεύουν» τα δέντρα της πόλης, κάθε φορά που εμφανίζονται στη γειτονιά τους, βγαίνουν από τα σπίτια τους, τους χειροκροτούν και ζητωκραυγάζουν «ωσανά», αναλογιζόμενοι μάλιστα τον ήλιο που θα τους ζεσταίνει τις κρύες μέρες του… καλοκαιριού. Όπως πληροφορηθήκαμε μάλιστα, μαζί με το βραβείο Γκίνες για την τσιπουροκατάνυξη, πρόκειται να διεκδικήσουν οι ίδιοι, τον επόμενο Αύγουστο, και το βραβείο για το ταχύτερο και αποδοτικότερο, για τους ίδιους φυσικά, ξεκλήρισμα των δέντρων. Γιατί προβλέπεται ότι μέχρι τότε θα συνεχίζουν το «επιστημονικό» κλάδεμα των δέντρων! Επίσης μαζί με τις 2.000 «σπαθάτες» γόβες θα βάλουν να παρελάσουν και 2.000… «ακάλυπτοι» ευκάλυπτοι, «επιστημονικώς κλαδεμένοι», από τους «υπερεπιστήμονες» της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου!
 
Όσον αφορά τα υπονοούμενα για ιδιοτέλεια των μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, καλό θα ήταν επιτέλους να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές «χρηματοδοτούσαν» την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία με 2.000 ευρώ το χρόνο, όπως είχε πει παλιότερα ο σε αργία δήμαρχος κ. Μπέος. Αλλά «έξεστι αυτή η Δημοτική Αρχή ασχημονείν». Όταν απουσιάζουν τα επιχειρήματα, ανασύρεται η λάσπη, την οποία διαθέτουν άφθονη, αφού σε αυτή είναι συνηθισμένοι να ζουν! Αλλά τι τα λέμε αυτά; Οι άνθρωποι είναι αλλού!!!


πηγή: http://volospelionmagnesia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου