Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Σε δημοσιογραφικό “κλοιό” η Ένωση Αγρινίου

 
επισκεψη2 (11)
 
Εξειδικευμένοι στο αγροτικό ρεπορτάζ δημοσιογράφοι, κορυφαίων μέσων ενημέρωσης της χώρας, θέτουν στο «μικροσκόπιό» τους την Ένωση Αγρινίου
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος Οργάνωσης Παραγωγών ΟΕΦ, που υλοποιεί ο Α.Σ. “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ”, επιτελείο έμπειρων δημοσιογράφων, με εξειδίκευση στο αγροτικό ρεπορτάζ, βρέθηκαν στο Αγρίνιο και «επιθεώρησαν» τον Συνεταιρισμό. Στο «μικροσκόπιό» τους τέθηκαν οι υπηρεσίες και οι δομές της Ένωσης, η λειτουργία των εργοστασίων και παραγωγικών μας μονάδων, οι παράλληλες δράσεις και, φυσικά, η πορεία υλοποίησης του εν λόγο προγράμματος.
 
Οι δημοσιογράφοι, που από χθες έφτασαν στο Αγρίνιο, διαπιστώσαν την καλή οργάνωση και το πολυεπίπεδο εύρος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο Συνεταιρισμός και αναμένεται να μεταφέρουν την εμπειρία τους στα μέσα όπου εργάζονται.


Πρόκειται για τους:
 
- Γωγώ Κατσέλη / Ελεύθερος Τύπος / Διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑΤ, υπεύθυνη ένθετου Αγροτικός Τύπος
- Αλέξανδρος Μπίκας/ Agrenda / agronews.gr
- Γιάννης Τσατσάκης/ Ύπαιθρος Χώρα
- Σπήλιος Kαταφυγιώτης/ ΑΓΡΟBUSINESS
- Πέτρος Αλεξανδρής/ agro24.gr / Αγροτικό ένθετο Agricola, Καθημερινής /
- Σταύρος Παϊσιάδης/ agrotypos.gr
- Γιώργος Αλεξάκης/ reporter.gr
 
Η αρχική συνάντηση γνωριμίας με τον πρόεδρο Θωμά Κουτσουπιά, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Καλλίμορφο, τον γενικό Διευθυντή Νίκο Καζαντζή, μέλη της διοίκησης και υπηρεσιακά στελέχη της Ένωσης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, οπότε και υπήρξε η πρώτη άτυπη συνέντευξη, με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να στρέφουν το ενδιαφέρον τους γύρω από θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Συνεταιρισμού, αλλά και ζητήματα ευρύτερου αγροτικού ενδιαφέροντος.
 
Το πρωί της 11-3-2016, στο υποκατάστημα μας στην Αμφιλοχία και στην εκεί συνεδριακή αίθουσα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του προφίλ της Ένωσης, η ιστορική της διαδρομή, η σημερινή της δυναμικότητα, τα μελλοντικά σχέδια. Τα όσα σε θεωρητικό επίπεδο άκουσαν οι συντάκτες, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αμέσως μετά, καθώς ακολούθησε λεπτομερής ανάλυση, αλλά και επιτόπια ξενάγηση στην ΑΜΦΙΓΑΛ και στο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης ελιών, παρουσία πάντα του προέδρου και του διευθυντή της Ένωσης, αλλά και των προϊσταμένων κάθε μονάδας, ώστε επί τόπου να δίδεται η απάντηση σε κάθε ένα απ’ τα δεκάδες ερωτήματα που είχαν να θέσουν οι δημοσιογράφοι.
 
Ερωτήματα που είχαν να κάνουν με οικονομικά στοιχεία και δεδομένα, μέχρι ζητήματα κεντρικής πολιτικής, σε σχέση πάντα με την παρέμβαση του κράτους στην παραγωγική διαδικασία και τη θετική ή αρνητική συμβολή του στην προσπάθεια αγροτικής ανάπτυξης. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο συνεταιριστικό κίνημα εν συνόλω, στην κοινωνικότητα της Ένωσης Αγρινίου, στη σχέση της με τους παραγωγούς και την παρέμβασή της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
 
Οι έμπειροι στον τομέα συντάκτες των προαναφερθέντων έγκυρων μέσων ενημέρωσης, είχαν παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα, όπως και την επεξεργασία ορισμένων εξ αυτών.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκ του σύνεγγυς γνωριμία με τον Συνεταιρισμό, αποτέλεσε, καθ’ ομολογία των ιδίων, μια ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία, καθώς, συν τοις άλλοις, είχαν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν σε ουσιώδη ζητήματα που άπτονται της πρωτογενούς παραγωγής, των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει, των προκλήσεων και των προοπτικών της.
 
O πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, διευκρινίζει ότι η Ένωση Αγρινίου είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη να υποδεχθεί εκπροσώπους του τύπου, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς φυσικά, οργανωμένα ή μεμονωμένα, καθώς η ενημέρωση των πολιτών αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.


πηγή: http://www.e-ea.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου