Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ύδρα. Εν αναμονή της απόφασης του Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το έργο λιθόστρωσης του δρόμου Καμίνι-Βλυχός

 
Εν αναμονή της απόφασης του Κ.Α.Σ για το έργο λιθόστρωσης του δρόμου Καμίνι-Βλυχός
 
Συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού, το έργο που αφορά στη λιθόστρωση και τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου από το «Μικρό Καμίνι» έως το «Γεφυράκι του Βλυχού», το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Κατά τη συνάντηση στο ΚΑΣ -στο οποίο έφτασε το θέμα- παραβρέθηκε η πλευρά του Δήμου Ύδρας, με τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο, Παναγιώτη Ράππα και τους συνεργάτες τους και η πλευρά των διαφωνούντων με το έργο. Πιο συγκεκριμένα μια μικρή ομάδα ανθρώπων διαφωνεί με τη μελέτη του έργου και θεωρεί ότι η λιθόστρωση με καλντερίμι δεν είναι η αρμόζουσα. Η ομάδα αυτή πιστεύει ότι ο δρόμος πρέπει να παραμείνει χωμάτινος.

Ο Δήμος Ύδρας υποστηρίζει το έργο και επιδιώκει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσαρμοσμένο στη λογική των ντόπιων μαστόρων και της ιδιαίτερης τεχνικής που έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτερα σε ολόκληρο το νησί μας.

Είναι αλήθεια και γνωρίζουμε όλοι εμείς που έχουμε ζήσει τον δρόμο όλα αυτά τα χρόνια πηγαινοερχόμενοι στον Βλυχό, ότι πάγιο αίτημα των κατοίκων ήταν και είναι η κατασκευή ενός δρόμου ασφαλούς -μια και η επικινδυνότητά του είναι μεγάλη και έχουν γίνει ατυχήματα- που να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες που διαμένουν στον οικισμό αλλά και όλους τους επισκέπτες. Εκατοντάδες είναι άλλωστε οι υπογραφές των μόνιμων κατοίκων οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί και ζητούν την άμεση υλοποίησή του.

Εν αναμονή της απόφασης του Κ.Α.Σ ευχόμαστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα πληροί τις αρχιτεκτονικές προδιαγραφές της Ύδρας αλλά επίσης θα εξυπηρετεί την καθημερινή διαβίωση των κατοίκων, εξασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής που τους αρμόζει.



πηγή: http://fonitisydras.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου