Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Λάρισα. Ημερίδα για το δάσος των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης

 
Papsani_Ag_Theodoroi
 
Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με την Τοπική κοινότητα Ραψάνης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σας διοργανώνουν στην ημερίδα με θέμα:

«Προστασία και αξιοποίηση του δάσους των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης.
Οι τοπικές κοινωνίες συναποφασίζουν
»,
 
που θα πραγματοποιηθεί στη Ραψάνη, στο χώρο του Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ.
 
 
Πρόγραμμα:

11:00 π.μ. Έναρξη ημερίδας, χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών κ. Κολλάτου Κων.
11:10 π.μ. Χαιρετισμός επισήμων.

11:20 π.μ. Νιτσιάκος Βασίλης: «Φύση και πολιτισμός. Τα ιερά δάση», Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
11:40 π.μ. Δρ Καλλιόπη Στάρα: «Ιερά δάση στη σύγχρονη εποχή: Το παράδειγμα του Ζαγορίου και της Κόνιτσας», Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
12:00 π.μ. Δρ. Ρήγας Τσιακίρης: «Δυνατότητες θεσμικής προστασίας αιωνόβιων δασών. Το δάσος των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης», Δασολόγος Δασαρχείου Ιωαννίνων, σύμβουλος ΥΠΕΝ
12:20 π.μ. Δημήτρης Κούρτης: «Η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και το Δάσος των Αγίων Θεοδώρων: Νομικές και δικαιοπολιτικές προσεγγίσεις», Δικηγόρος – διεθνολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ.
12: 40 π.μ. Σδρόλια Σταυρούλα: «Η μονή των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης». Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Λάρισας .

1:00 μ.μ.: Πέρας ημερίδας.



πηγή: http://dasarxeio.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου