Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο Διευθυντής Δασών Ηλείας για την καλλιέργεια της Παυλώνιας

 
pavlonia
 
Νέες μορφές αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των εδαφών της χώρας προτείνει ο διευθυντής Δασών Ηλείας, κ. Παναγιώτης Κορισιάνος, με την καλλιέργεια του δένδρου «Παυλώνια», το οποίο ήδη έχει φυτευτεί πειραματικά στο νομό Ηλείας.

Ο κ. Κορισιάνος μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου τόνισε ότι το δένδρο αυτό παράγει ξυλεία υψηλής ποιότητας αλλά και βιομάζα, γίνεται παραγωγικό μετά από 8 χρόνια και μπορεί να αποδώσει μεγάλα εισοδήματα στους καλλιεργητές του.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια καινοτόμο καλλιέργεια που έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης με θεαματικά αποτελέσματα. Η Δ/νση Δασών Ηλείας ξεκίνησε εδώ και δυο μήνες να δοκιμάζει το είδος αυτό με σκοπό να αναδείξει και τις άλλες αρμοδιότητες της Δασικής Υπηρεσίας. Να αναδείξει τον παραγωγικό της ρόλο στα πλαίσια μιας προσπάθειας στήριξης του πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Κορισιάνος, τονίζει ότι το συγκεκριμένο είδος έχει μεγάλα πλεονεκτήματα και διαφέρει από τα άλλα ταχυαυξή είδη που εγκαταστάθηκαν παλιότερα σε αγροτικές εκτάσεις. Αυξάνει σε ύψος 3-4 μέτρα το χρόνο και με φυτευτικό σύνδεσμο 4 επί 4, δηλαδή με 62 δέντρα στο στρέμμα, αποδίδει μετά από 8-10 χρόνια ένα κυβικό μέτρο ξυλείας το κάθε δέντρο ή 60-60 κυβικά μέτρα στο στρέμμα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου