Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ρόδος. Από την ερασιτεχνική αστρονομία, στο όνειρο ζωής


 Από την ερασιτεχνική αστρονομία, στο όνειρο ζωήςΟ Στέργος Μανώλακας, ιδρυτής του Astronomy Cafe στην Ρόδο, θα παρουσιάσει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου, το πρωτοποριακό του επιχείρημα, έναν συνδυασμό αστρονομίας και γαστρονομίας, εκπαίδευσης και διασκέδασης.

Είσοδος ελεύθερη.

«Μετά από πολλά χρόνια ερασιτεχνικής αστρονομίας και παρατήρησης του ουρανού η εποχή ήταν πλέον ώριμη για ένα καινούργιο ξεκίνημα στην επαγγελματική μου ζωή.

Μετά από περίπου 1.500.000 χιλιόμετρα στους δρόμους σαν ιδιοκτήτης ταξί ή αλλιώς 4 φορές η απόσταση Γης - Σελήνης, έφτασε ο καιρός για ένα μεγάλο βήμα. Να κάνω το χόμπι μου δουλειά. Το κόστος μεγάλο και ριψοκίνδυνο, αλλά και μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το "Astronomy Café" άνοιξε τις πύλες του την άνοιξη του 2013. Σε καιρό μεγάλης οικονομικής κρίσης, το άνοιγμα μιας καινούργιας επιχείρησης ήταν ένα μεγάλο βήμα προς το άγνωστο.

Παρ' όλα αυτά, το "Astronomy Cafe' πήρε σάρκα και οστά και οι επισκέπτες κερδίζουν την μοναδική εμπειρία να δουν από κοντά ένα μικρό αστεροσκοπείο.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν ζωντανές εικόνες από το φως που ταξίδεψε χιλιάδες και εκατομμύρια έτη φωτός με τα τηλεσκόπια του αστεροσκοπείου. Στον μοναδικό αστρόκηπο διοργανώνονται ιδιαίτερες και πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους αστρόφιλους, σε κάθε αστρονομικό φαινόμενο του ουρανού.

Με την φαντασμαγορική θέα από υψόμετρο 60 μέτρων πάνω από την Μεσόγειο θάλασσα προς τον φυσικό κόλπο Anthony Quinn, η γαστρονομία και η αστρονομία γίνονται ένα. Ζήστε από κοντά την εμπειρία της ερασιτεχνικής αστρονομίας με διασκεδαστικό τρόπο.»

Καλώς ήλθατε στο "Astronomy Café" της Ρόδου.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.



πηγή: http://cityportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου