Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα για την Κρητική Διατροφή και Υγεία στη Νέα Υόρκη


Ημερίδα για την Κρητική Διατροφή και Υγεία στη Νέα ΥόρκηΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο κρητικό σπίτι της Νέας Υόρκης την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, η 7η ημερίδα με θέμα “Κρητική διατροφή και υγεία”.

H κορυφαία και με ιστορία πια επιστημονική εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφέρειας Κρήτης, του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών σωματείων, του Ιατρικού συλλόγου Χανίων, της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών. Διοργανώτρια εταιρεία DASKALAKIS T.R.V.
 
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι ομογενείς από την επιστημονική κοινότητα της Νέας Υόρκης, τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και καλλιτέχνες από το Χόλυγουντ παρακολούθησαν τις εργασίες και υπέβαλαν πολλά ερωτήματα στους διακεκριμένους εισηγητές. Όπως πάντα η είσοδος ήταν ελεύθερη.
 
Η πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής κ. Δασκαλάκη Υρώ παρουσίασε την προσπάθεια που κάνει από το 2009 ώστε να ενημερωθούν κυρίως οι νέοι μας για το πολυτιμότερο αγαθό μας την υγεία. Σκοπός επίσης των εκδηλώσεων είναι η προαγωγή ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού που εξασφαλίζει εργασία όλο το χρόνο-οικονομία και διεθνή προβολή της νήσου μας που όπως χαρακτηριστικά είπε “δεν είναι απλώς ένας τόπος αλλά τρόπος ζωής”.
 
Εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο. Ο Καθηγητής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ κ. Στέφανος Καλές αναγνώρισε στην εισήγηση του την αξία και μοναδικότητα της κρητικής διατροφής την οποία χαρακτήρισε πρότυπο υγιεινής διατροφής ενώ πρότεινε περαιτέρω συνεργασία στην κ. Δασκαλάκη αξιολογώντας την πολυετή προσπάθεια-κινητοποίηση που χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και κύρος και προβάλει την κουλτούρα μας με σοβαρό επιστημονικό τρόπο.
 
Η Κλινική διαιτολόγος –επιστημονική συνεργάτης του πανεπιστημίου Χάρβαρντ κ. Καλογεράκου παρουσίασε τα θαυματουργά αποτελέσματα που επιτυγχάνονται από το συνδυασμό διατροφής και άσκησης.
 
Ο τ. Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Χανίων καρδιολόγος κ. Αλιφιεράκης αναφέρθηκε στην ιστορική ταυτότητα της κρητικής διατροφής και τις θετικές επιδράσεις της στη λειτουργία της καρδιάς. Η διεθνούς φήμης σεφ Μαρία Λόη επιβεβαίωσε τη μεγάλη αποδοχή των κρητικών γεύσεων από τους Αμερικανούς που συνεχώς αυξάνει.
 
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης εξήρε το πολυετές έργο που επιτελεί η πρόεδρος της επιτροπής και αναφέρθηκε στο ρόλο της διατροφής στην καλή λειτουργία των οστών.
 
Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, η Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Χανίων κ. Ορφανουδάκη και πολλοί άλλοι. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Γαλάτουλας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την προσπάθεια και πρότεινε και άλλη διοργάνωση μέσα στον ίδιο χρόνο στη Νέα Υόρκη.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου