Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Προς έγκριση 25 επιχειρησιακά προγράμματα Ομάδων Παραγωγών


Προς έγκριση 25 επιχειρησιακά προγράμματα Ομάδων ΠαραγωγώνΤην έγκριση 25 επιχειρησιακών προγραμμάτων Ομάδων Παραγωγών προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκος Στουπής.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συζήτησης με δημοσιογράφους με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, δήλωσε πως «Σήμερα εγκρίνονται τα 25 πρώτα επιχειρησιακά προγράμματα των Ομάδων Παραγωγών και πρόκειται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να εγκριθούν και τα 100», ενώ σε σχέση με το νέο ΠΑΑ αρκέστηκε να τονίσει ότι αυτοσκοπός δεν είναι η απορροφητικότητα, αλλά η αποτελεσματικότητα των πόρων.
 
 
Το περιεχόμενο των επιχειρησιακών σχεδίων
 
Η διαδικασία επιβολής των επιχειρησιακών προγραµµάτων ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέµβριο, µε την ενωσιακή χρηµατοδοτική συνδροµή να ανέρχεται στο 50% (60% για Ενώσεις ΟΠ και διεπαγγελµατικές δράσεις) ή στο 4,1% (4,7% για τις Ενώσεις ΟΠ) της αξίας της παραγωγής που διετέθη στο εµπόριο, σύµφωνα µε το νέο κανονισµό.


Τα επιχειρησιακά προγράµµατα περιλαµβάνουν µεταξύ άλλων τις εξής δράσεις:

-Αγορά µηχανολογικού εξοπλισµού για την παραγωγή
-Εξοπλισµό µε συστήµατα άρδευσης
-Αγορά γης
-Απόκτηση µέσων παραγωγής για από κοινού χρήση από τους παραγωγούς µέλη
-Κάλυψη κόστους πιστοποίησης για τα βιολογικά
-Επενδύσεις για τη δηµιουργία ή/και τη βελτίωση των υποδοµών που χρησιµοποιούνται για την εµπορία της παραγωγής (παραλαβή, διαλογή και τυποποίηση, συσκευασία, αποθεµατοποίηση, µέχρι και τη µεταποίηση)
-Προώθηση των προϊόντων της ΟΠ, µε καταχωρήσεις στον τύπο και διαφηµιστικά.
-Ασφάλιση της συγκοµιδής.
-Ενίσχυση για τοπικές συνεργασίες.



πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου