Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ανάγκη για καταγραφή των πέτρινων γεφυριών της Ηπείρου και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

 
 
Με επιτυχία διοργανώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου το Πολυθεματικό Φεστιβάλ-Εκθέσεων στο πλαίσιο του Έργου «Bridges of History and Tradition».
 
Την πρώτη μέρα, ο Αντιδήμαρχος Άρτας Κωνσταντίνος Πατήλας εγκαινίασε τις εκθέσεις Φωτογραφίας και Βιβλίου με θέμα τα Πέτρινα Γεφύρια της Ηπείρου στο Κέντρο του Έργου ΒRIDGETRAD, στο Γεφύρι της Άρτας (δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο). Με αφορμή το φεστιβάλ, τονίστηκε η αναγκαιότητα της καταγραφής των πέτρινων γεφυριών της Ηπείρου. Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού μέσω της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάδειξης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Ακολούθησε παρουσίαση των λεπτομερειών κατασκευής των πέτρινων γεφυριών με ομιλητή τον Πρόεδρο του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας Μιχάλη Πασιάκο και προβολή Βίντεο-Λευκώματος με θέμα «Τα γεφύρια της Ηπείρου: Περιμένοντας τον Θάνατο» σε σκηνοθεσία Νίκου Παπαθανασίου.
Τη δεύτερη μέρα διοργανώθηκαν δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού στον Άραχθο ποταμό. Η Δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Η Έκθεση Φωτογραφίας θα μεταφερθεί σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες, Παραμυθιά και Κόνιτσα.



πηγή: http://www.artinews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου