Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ημαθία. Καλή αρχή για το νεοσύστατο σύλλογο γαστρονομίας «Ο Κάρανος»


 Η απόκτηση γαστρονομικής ταυτότητας σε επίπεδο Ημαθίας και η ανάγκη εμπλουτισμού του προϊόντος των μαγαζιών της Ημαθίας με τοπικά εδέσματα σε όλα τα πιάτα και το επιδόρπιο, περιγράφηκε σαν μία από τις αρχές και τις στοχεύσεις του συλλόγου γευσιγνωσίας, γαστρονομίας και τουρισμού «Κάρανος».
 
Στην κυριακάτικη γενική συνέλευση του συλλόγου (στον χώρο εξοπλισμού καταστημάτων του Σάκη Κοντόπουλου - εξοπλισμοί καταστημάτων 8ο χλμ. Βέροιας – Νάουσας) πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία, αναδείχθηκε Δ.Σ. το οποίο απαρτίζουν οι: Δημήτρης Ταχματζίδης, Γιώργος Αδαμίδης, Κώστας Τζάνας, Ζήσης Πατσίκας και Γιώργος Παλησίδης, με αναπληρωματικούς τους: Έλενα Ατσάλου, Σάκη Κοντόπουλο και Μελέτη Σισμανίδη. Για την ελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι (λογιστές όλοι τους!): Δώρα Μπαλτατζίδου, Νίκος Τσιαμήτρος, Στέργιος Ζυγουλιάνος.

Στη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν γαστριμαργικές παρατηρήσεις έκθεσης Ιταλών συνεργατών του προγράμματος ‘Ημαθία 2012’ που επισκέφθηκαν τον νομό μας. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της εταιρείας παραγωγής προϊόντων κρανιάς (λικέρ, σάλτσα, κομπόστα, τσάι κ.ά.) του κ. Ντούλια, στη Κυψέλη Αλεξάνδρειας. Πρόκειται για την μοναδική στον κόσμο εταιρεία μεταποίησης κράνων!
 
Ακολούθησε τραπέζι με κόκκινα κρασιά και τοπικά λουκάνικα και αλλαντικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της γενικής συνέλευσης, το πρωί της Κυριακής, ο Δημήτρης Ταχματζίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σάκη Κοντόπουλο (στο κατάστημα του οποίου φιλοξενήθηκε η γενική συνέλευση του «Κάρανου». Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν και στα κρεοπωλεία Μπαντή, Κουκουτέγου, Κάτσιου, την εταιρεία Μπουτάρη για τα κρασιά, τον Στέργιο Ζυγουλιάνο για τα κρασιά από την ιδιωτική του κάβα, την Πίστη Τζέπου-Αδαμίδη για τα ψωμιά και τον σεφ Γιώργο Παλησίδη που επιμελήθηκε το τραπέζι.


πηγή: http://www.veriotis.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου