Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πνίγηκαν στον καπνό χθες, περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης

 
 
Δεκάδες οι καταγγελίες πολιτών για το θέμα. Έκαιγαν από τη Χαλάστρα μέχρι τα Κουφάλια. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα μέχρι και σήμερα.

Η μυρωδιά των καμμένων καλλιεργιών έφτασε μέχρι την ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου λόγω της ομίχλης έχουν εγκλωβιστεί στη χαμηλή ατμόσφαιρα και οι επικίνδινοι ρύποι.

Για άλλη μια φορά οι αγροτικές περιοχές του Νομού θυμίζουν τοπίο στην ομίχλη.

Εκτεταμένη είναι η καύση αγροτικών υπολειμμάτων και καλαμιών και οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες στις συνεχείς εκκλήσεις των κατοίκων για βοήθεια.

Από την 1η Νοεμβρίου και μέχρι την 1η Μαΐου η πυροσβεστική δεν επεμβαίνει καθώς δεν ισχύει πλέον η αντιπυρική περίοδος παρά το ότι το κάψιμο των καλαμμιών επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με άδεια από την οικεία Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ απαγορεύεται τελείως σε προστατευόμενες περιοχές όπως το δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα. (δείτε
ΕΔΩ)
 
 
Θανατηφόρο τροχαίο
 
Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του χθες βράδυ στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Κατερίνης λίγο πριν την έξοδο της Χαλάστρας, μετά από τη σύγκρουση, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, συνολικά πέντε αυτοκινήτων. Νεκρός ένας 36χρονος ενώ άλλοι δύο οδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται αν το τροχαίο σημειώθηκε λόγω χαμηλής ορατότητας στην περιοχή.

πηγές:
sirma.info, ecology-salonika.org
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου