Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

«Σχολείο Πουλιών» στη Θεσσαλονίκη. Σεμινάρια για τα άγρια πουλιά και τη φύση

 
 
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σάς προσκαλεί στη Θεσσαλονίκη στον κύκλο παρουσιάσεων «Σχολείο Πουλιών», που αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία γνωριμίας με τα άγρια πουλιά και τη φύση.

Τα σεμινάρια διοργανώνονται για τρίτη φορά και απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, έχοντας στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αναγνώριση και παρατήρηση πουλιών. Μέσα από τις παρουσιάσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά, τη μορφολογία, τη βιολογία των πουλιών και τους βιοτόπους όπου τα συναντάμε. Η εκπαίδευση στη μεθοδολογία και τη δεοντολογία της παρατήρησης θα συμβάλλει μάλιστα στην απόκτηση δεξιοτήτων για birdwatching και για εθελοντικές καταγραφές πουλιών σε περιοχές της Β. Ελλάδας.
 
Οι παρουσιάσεις θα υλοποιηθούν από ορνιθολόγους, έμπειρους παρατηρητές πουλιών και ειδικούς στη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών στo Συνεδριακό Κέντρο Βορείου Ελλάδος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς*, Κατούνη 12-14 (Λαδάδικά), στον 2ο όροφο, τις Δευτέρες : 30/11/15, 7/12/15, 14/12/15, 11/01/16, και 18/01/16, στις 19:00.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων προβλέπεται για πρακτική άσκηση μια εξόρμηση (Κυριακή πρωί) για παρατήρηση πουλιών μέσα στην πόλη. Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην ημερήσια εκδρομή για παρατήρηση πουλιών στη λίμνη Κερκίνη, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.

Η συμμετοχή στο «Σχολείο Πουλιών » είναι δωρεάν για τα μέλη και έχει συμβολική συμμετοχή για τα μη μέλη, με απαραίτητη ωστόσο τη συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε
εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο «Σχολείο Πουλιών», στην εξόρμηση παρατήρησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκδρομή της Κερκίνης, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.: 2310244245 ή με email στο: thess@ornithologiki.gr κ. Ελένη Βορδογιάννη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα
εδώ.
 
*Η Αίθουσα έχει παραχωρηθεί ευγενώς από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.


πηγή: http://www.ornithologiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου