Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής διατροφής στα Χανιά


7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής διατροφής στα ΧανιάΟι γεύσεις και τα αρώματα της Κρήτης θα είναι πρωταγωνιστές στον 7ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικής διατροφής που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγιάς.

Τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις έξι το απόγευμα με την συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων. Το ”παρών” θα δώσουν και οι τρεις γνωστοί σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, Λευτέρης Λαζάρου και Μιχάλης Ντουνέτας.
 
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης, από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Γιώργος Μακρής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλες τις σχολές μαγειρικής, τους επαγγελματίες μάγειρες- σεφ, αλλά και σε όλους όσους αγαπάνε την μαγειρική. Ήδη οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ξεπερνούν τις 250.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, επεσήμανε πως το «μεγάλο ατού της Κρήτης είναι τα παραδοσιακά προιόντα, που αποτελούν σημαντικό ”εργαλείο” προσέλκυσης τουρισμού». Ο ίδιος εξήρε της προσπάθειες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης για ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και της παραδοσιακής κουζίνας κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό γεγονός που γίνεται στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Τέλος κάλεσε τους Χανιώτες να παραστούν στα εγκαίνια αλλά και στο τριήμερο των εκδηλώσεων.
 
Κατά την διάρκεια του Διαγωνισμού θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσίαση προϊόντων από συνεργάτες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης ενώ στο χώρο θα υπάρχει κρητικό παραδοσιακό παντοπωλείο.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, τηλέφωνο 281 0 243572, e- mail:
chefsofcrete@gmail.com.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου