Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Κοζάνη. 3η θέση σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, με την κατασκευή παρατηρητηρίου πουλιών στην Λίμνη Πολύφυτου!


πολιφιτοσΤη διάκριση έφερε το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης

Το πρόγραμμα "INVOLEN" ολοκληρώθηκε, με την Ελλάδα να κατακτά την τρίτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό! Τη διάκριση έφερε το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ορνιθολογικής, το οποίο και ταξίδεψε για να παρουσιάσει τη συμμετοχή του στη Φλωρεντία.


Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο πέμπτο τεύχος newsletter του προγράμματος στα ελληνικά:

Η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για τα Χωροευαίσθητα Παιχνίδια ξεκίνησε νωρίς μετά το SCM στο Σζομπαθέλι (Ουγγαρία) (Ιούλιος 2014) και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ένα ειδικό ιστολόγιο
(https://involeneuropeancompetition.wordpress.com/) δημιουργήθηκε για να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πρόσβαση στο διαγωνισμό: κριτήρια, απαιτήσεις, υλικό προς υποβολή, προθεσμίες και έντυπα στην αγγλική και σε όλες τις γλώσσες ων εταίρων ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση στις πληροφορίες και την υποβολή υλικού.
Ο Διαγωνισμός άρχισε κατά τη διάρκεια των εθνικών εργαστηρίων (κυρίως τον Οκτώβριο του 2014) και διαδόθηκε σε ένα πλατύ διεθνές κοινό σε κάθε χώρα της σύμπραξης και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως διεθνή συνέδρια, ενώσεις ασχολούμενες με την προστασία της φύσης και την εκπαίδευση, σχολικά δίκτυα, ΜΚΟ κ.λπ. Οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους περίπου 6 μήνες για να παραδώσουν το τελικό υλικό τους, κατάλογο με ιστορίες των μεγαλύτερων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στα σενάρια των παιχνιδιών και των Χωροευαίσθητων Παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησή τους για το πρόγραμμα και τη διαδικασία.

Συνολικά, τον Ιανουάριο, 30 ομάδες έκαναν εγγραφή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, ενώ μέχρι το τέλος του Διαγωνισμού, τον Απρίλιο του 2015, καταγράφηκαν 21 καταχωρήσεις παιχνιδιών. Μέχρι τον Ιούνιο του 2015, όλες οι χώρες εξέλεξαν το καλύτερο Χωροευαίσθητο Παιχνίδι, με τη βοήθεια μιας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που εξουσιοδοτήθηκε να αξιολογήσει το υλικό και τα παιχνίδια στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων αξιολόγησης. Μόνο ένας νικητής ανά χώρα μπορούσε να εκλεγεί για να ταξιδέψει στη Φλωρεντία ως φιναλίστ της εθνικής επιλογής για την Τελετή Απονομής Βραβείων του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου «Καινοτομία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: ΤΠΕ και διαγενεακή μάθηση».

Οι νικητές ήταν οι εξής: Η Ιταλική ομάδα με το παιχνίδι: Aegylon. Η Γαλλική ομάδα με το: Belnac adventures. Η Ελληνική ομάδα με το: Construction of a bird observatory at Polifitos Lake (Kozani) (Κατασκευή ενός παρατηρητηρίου πουλιών στην Λίμνη Πολύφυτου στην Κοζάνη). Η Ουγγρική ομάδα με το: The pasha’s chest. Η Σλοβενική ομάδα με το: "Magic of nature".


πηγή: http://www.kozan.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου