Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ύδρα. To πλακόστρωτο ιστορικό μνημείο κινδυνεύει

 
Είναι γεγονός ότι το πλακόστρωτο του νησιού μας αντιμετωπίζει συνεχείς φθορές από την τριβή βαρέων αλλά και σκληρών αντικειμένων. Πρόκειται ουσιαστικά για την καταστροφή των παραδοσιακών καλντεριμιών, την οποία έχει προκαλέσει η χρήση των παλετοφόρων ή και άλλων μέσων μεταφοράς των εμπορευμάτων από την παραλία προς τα καταστήματα ή και τα σπίτια. Με ευκολία μπορεί κανείς να εντοπίσει φθορές και ορατή καταστροφή στο πλακόστρωτο από τις τραχιές ρόδες που εφορμούν καθημερινά σ’ αυτό. Συν τοις άλλοις ο θόρυβος από τα παλετοφόρα είναι συχνά ενοχλητικός -τουρίστες διαμαρτύρονται στους ξενοδόχους- κάτι το οποίο θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί με τη χρήση τροχών από λάστιχο.
 
Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάρθηκαν αποφάσεις προκειμένου να αποτραπεί το φαινόμενο των ζημιών στο πλακόστρωτο.
 
Εμείς δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε καθόλου, μια και το πρόβλημα σε λίγο καιρό, αν δεν ληφθούν επειγόντως δραστικά μέτρα, θα έχει καταστήσει τη μνημειακή μορφή της Ύδρας, σε «βομβαρδισμένη κόρη» που θα κλαίει για το παλιό της χαμένο κάλλος.


πηγή: http://fonitisydras.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου