Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Νησίδες Άγριας Ζωής

 
Πριν τέσσερα χρόνια πήρα την απόφαση να δημιουργήσω ένα ντοκιμαντέρ για τα πουλιά της Ελλάδας, ώστε να τα γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι και να ευαισθητοποιηθούν για να τα προστατεύουν. Το ντοκιμαντέρ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αποτελείται από τέσσερα επεισόδια συνολικής διάρκειας δύο ωρών σε υψηλή ανάλυση FullHD.

Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη
χώρα με ιστορία χιλιάδων ετών, με άπειρα αρχαιολογικά αξιοθέατα και μνημεία, όμορφες αμέτρητες παραλίες και απέραντο γαλάζιο. Υπάρχει όμως και ο φυσικός πλούτος, που σε βάθος χρόνου υπέστη μεγάλη παρέμβαση ανθρώπινης προέλευσης και χρόνο με το χρόνο εξαφανίζεται. Οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερες περιοχές, επεκτείνουν χωριά και πόλεις και έτσι ο χώρος για άγρια πανίδα και χλωρίδα όλο και λιγοστεύει.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ονομάσω το ντοκιμαντέρ «Νησίδες Άγριας Ζωής». Στο ντοκιμαντέρ αυτό θα γνωρίσετε περίπου 150 είδη πουλιών που είτε φωλιάζουν, είτε ξεχειμωνιάζουν, είτε σταθμεύουν προσωρινά στην Ελλάδα την περίοδο της μετανάστευσης. Τα τέσσερα επεισόδια καλύπτουν τέσσερις εποχές του χρόνου και σε κάθε επεισόδιο θα σας ξεναγώ μέσα από τον φακό μου στους σημαντικότερους και μη βιότοπους της Κεντρικής Μακεδονίας όπως το σύμπλεγμα ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, στις λίμνες Κερκίνη, Βόλβη, Κορώνεια, Βεγορίτιδα, Πετρών και Άγρα. Επίσης θα επισκεφτούμε το περιαστικό δάσος Σέιχ Σου και το βουνό Βόρας ή Καιμάκτσαλαν για να δούμε κάποια μικρόπουλα που επιβιώνουν στις κορυφές του βουνού τους χειμερινούς μήνες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πολλά από τα είδη πουλιών που θα δείτε, πολλές φορές ζουν πολύ κοντά μας, γιατί ειδικά τους χειμερινούς μήνες βρίσκουν ευκολότερα τροφή δίπλα στον άνθρωπο αλλά περνούν απαρατήρητα. Έτσι λοιπόν θα έχετε την ευκαιρία να τα γνωρίσετε και να μάθετε γι” αυτά.

Η διάρκεια της παραγωγής κράτησε 3.5 χρόνια. Στην παραγωγή του project έχουν συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του οι: Χάρης Κουρουζίδης, Οδυσσέας Τζημούλης, Μιχάλης Βαμβακάς, Κώστας Παπαδόπουλος, Χρήστος Βλάχος και ο Σάκης Τσιλιανίδης.

Αυτή τη στιγμή, λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης έχει σταματήσει να προχωράει το project, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του.
 
Είναι κρίμα να μην μπορέσω να μοιραστώ μαζί σας αυτή την εμπειρία των 3,5 χρόνων που πέρασα κάνοντας λήψεις στο πεδίο μέσα στη φύση.
 
 
Τρόποι συμμετοχής
 
Απευθύνομαι σε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε. Ζητάω την υποστήριξή σας για να ολοκληρωθεί η παραγωγή και για την οποία υπολείπονται: εκφώνηση, ολοκλήρωση του μοντάζ και δημιουργία των DVD και Blu-Ray. Ο χρόνος αναμονής υπολογίζεται ένας με δύο μήνες και εξαρτάται από τον ρυθμό της υποστήριξης.


Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να το κάνει με τους παρακάτω τρόπους:

• Με υποστήριξη 12€ (συν 3€ έξοδα αποστολής) μετά την ολοκλήρωση θα παραλάβετε DVD σε κανονική ανάλυση με τα τέσσερα επεισόδια
• Με υποστήριξη 16€ (συν 3€ έξοδα αποστολής) μετά την ολοκλήρωση θα παραλάβετε Blu-Ray σε υψηλή ανάλυση με τα τέσσερα επεισόδια
• Με υποστήριξη 20€ (συν 3€ έξοδα αποστολής) μετά την ολοκλήρωση θα παραλάβετε DVD ή Blu-Ray με τα τέσσερα επεισόδια και αναγραφή του ονόματός σας ως μικρός χορηγός, στο τέλος κάθε επεισοδίου
• Με υποστήριξη 100€ μετά την ολοκλήρωση θα παραλάβετε DVD ή Blu-Ray με τα τέσσερα επεισόδια, αναγραφή του ονόματός σας ως μικρός χορηγός στο τέλος κάθε επεισοδίου και μια μονοήμερη ξενάγηση στη λίμνη Κερκίνη όπου θα μιλήσουμε για τα μυστικά των λήψεων φωτογραφίας και βίντεο της άγριας πανίδας και όχι μόνο (στην ξενάγηση δεν συμπεριλαμβάνονται διαμονή και διατροφή. Συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από και προς Θεσσαλονίκη).


Σας παρακαλώ να προωθήσετε την υποστήριξη του έργου (project) σε γνωστούς και φίλους σας. Θεωρώ ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να υπάρξει άμεση ανταπόκριση είναι η αποστολή με προσωπικά μηνύματα:
 
Με εκτίμηση,
Λεβ Παρασκευόπουλος
 
Μπορείτε να με βρείτε και να μου στείλετε μήνυμα στο Facebook στο σύνδεσμο www.facebook.com/MyTravelerAdmin

Υποστηρίζω να ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ για τα πουλιά της Ελλάδας http://nisides-agrias-zois.l-studio.gr/


πηγή: http://ecology-salonika.org/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου