Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αγρίνιο. «Μνημόσυνο» για τον ποδηλατόδρομο

 
ποδηλατόδρομος (1)
 
Στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων «Ελαία 2015» που πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο διοργανώθηκε χθες Κυριακή 18/10 και μια ποδηλατική περιήγηση (φωτό) στους παραδοσιακούς ελαιώνες του Ρουπακιά αφιερωμένη στην «Άθληση και τη Μεσογειακή Διατροφή».
 
Όμως δεν ήταν απλά μια περιήγηση στους παραδοσιακούς ελαιώνες του Ρουπακιά ήταν ταυτόχρονα και ένα μνημόσυνο για το έργο της κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμων στη συγκεκριμένη περιοχή, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. Ένα έργο που εντάχθηκε αρχικά στο ΕΣΠΑ και στη συνέχεια απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, επειδή ο σχεδιασμός του έτεμνε το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι που επρόκειτο να κατασκευάσει το Υπ. Υποδομών.
 
 
Και όταν ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι και κόψει στη μέση τους ελαιώνες του Ρουπακιά και το προάστιο που με την αραιή του δόμηση έχει τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, τότε ας κάνουμε μια ακόμη ποδηλατοδρομία εν είδει μνημοσύνου για τους ελαιώνες, το προάστιο που δεν θα αναπτυχθεί με ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη μέση του και την αδιαφορία των δημοτικών αρχών στις αρχές της δεκαετίας του 2000 που άφησαν το Υπουργείο να σχεδιάζει όπως θέλει μέσα στο αστικό ιστό της πόλης.
 
 
φωτογραφίες: Velocity Bikes
             πηγή: http://www.agrinioculture.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου