Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Βέροια. Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των περιαστικών αλσυλλίων


  Βέροια: Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των περιαστικών αλσυλλίων Ο Δήμος Βέροιας ολοκλήρωσε την πρώτη φάση (για το έτος 2015) της εργασίας «Καθαρισμός περιαστικών αλσυλλίων για την κάλυψη της πυροπροστασίας» που χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του Υπουργείου Εσωτερικών για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας .

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν δασοκομικές εργασίες σε έκταση 65 στρεμμάτων στο άλσος Παπάγου και 10 στρεμμάτων στο άλσος Βικέλα.

Οι εργασίες περιέλαβαν αραιώσεις και κλαδεύσεις από το έδαφος μέχρι την κόμη των δένδρων, σε ύψος έως 4 μέτρων, δημιουργώντας ζώνη πυρασφάλειας μεταξύ κόμης και εδάφους.

Επίσης έγιναν εργασίες καλλιέργειας του θαμνώδους υπορόφου των πλατύφυλλων ειδών με διατήρηση των καλυτέρων ατόμων με στόχο αυτά να αποτελέσουν μέρος της μελλοντικής μικτής (κωνοφόρων και πλατύφυλλων) σύνθεσης του άλσους. Με τις παραπάνω εργασίες ευνοήθηκε και η φυσική αναγέννηση του πεύκου και του κυπαρισσιού που καταπιεζόταν από τον θαμνώδη υπόροφο και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί κανονικά.

Για το έτος 2016 προγραμματίζουμε την δεύτερη φάση των εργασιών με ολοκλήρωση των δασοκομικών χειρισμών στα δυο άλση Παπάγου και Βικέλα.

Τέλος παρακαλούνται οι δημότες μας να μην αφήνουν απορρίμματα και να μην εισέρχονται με μηχανές και αυτοκίνητα εντός των αλσών για να προστατευτεί η φυσική αναγέννηση.



πηγή: http://www.alli-apopsi.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου