Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Οι αρουραίοι «καταλαμβάνουν» τη Νέα Υόρκη

 
ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ
 
Παράπονα ότι η πόλη τους έχει κατακλυστεί από αρουραίους κάνουν όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Το τηλεφωνικό κέντρο της πόλης έχει πάρει «φωτιά», καθώς μέσα στο 2015 έλαβε πάνω από 24.000 κλήσεις σχετικά με τη… δράση των αρουραίων.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για αριθμό – ρεκόρ, αφού κατά τη διάρκεια όλης της προηγούμενης χρονιάς οι κλήσεις έφτασαν τις 20.545, ενώ το 2013 ο δήμος έλαβε 19.321 τηλεφωνήματα για εμφάνιση τρωκτικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του δήμαρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, Νάταλι Γκριμπόσκας, τα τηλεφωνήματα αυτά αφορούν μόνο αρουραίους που κυκλοφορούν στους δρόμους και όχι στο μετρό, όπου αρμόδια είναι η υπηρεσία μεταφορικών μέσων της πόλης.

«Οι αρουραίοι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν την πόλη», ανέφερε ο ελεγκτής Σκοτ Στρίνγκερ στο Reuters, εξηγώντας ότι δεν έχει δει ποτέ κάτι αντίστοιχο. «Τους βλέπω όταν επιστρέφω στο σπίτι, στέκονται σαν να μου λένε “καλημέρα, κύριε ελεγκτή»», εξηγεί περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση.

Πάντως, η υπάλληλος της υγειονομικής υπηρεσίας της πόλης, Κάρολιν Μπράγκντον, εκτιμά ότι η αύξηση των ειδοποιήσεων οφείλεται εν μέρει σε μια νέα εφαρμογή του αριθμού 311 για κινητά, η οποία έχει ενεργοποιηθεί από το 2014, κάνοντας πιο εύκολο στον κόσμο να ειδοποιήσει ότι είδε κάποιον αρουραίο.

Η πόλη αναμένεται να ξοδέψει περίπου 2,9 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να καταπολεμήσει το πρόβλημα στη ρίζα του, εντοπίζοντας και καταστρέφοντας τις φωλιές των τρωκτικών.
 
Ενώ οι αρχές ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο αριθμός των αρουραίων, έρευνα από το πανεπιστήμιο Κολούμπια υπολόγισε ότι υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια αρουραίοι στην πόλη.


πηγή: http://olympia.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου