Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αστικό περιβάλλον. Σταθμοί Μέτρησης Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε πέντε κτίρια του Δήμου Κέρκυρας

 
Σταθμοί Μέτρησης Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε πέντε κτίρια του Δήμου Κέρκυρας
 
Σταθμοί Μέτρησης Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε πέντε κτίρια του Δήμου Κέρκυρας τοποθετήθηκαν στα πλαίσια υλοποίησης του ερευνητικού προγράμματος «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων».

Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε η οποία αποτελεί το δικαιούχο του έργου είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση σε όλη τη διάρκεια της υλοποίησης του. Φορέας λειτουργίας του έργου είναι η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΑ). Ανάδοχος του έργου είναι η SPACEHELLASS.A

Σκοπός του έργου είναι ο διαρκής αδιάβλητος, διαφανής και αξιόπιστος έλεγχος της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών μιας περιοχής στα θεσμοθετημένα όρια έκθεσης του κοινού. Επίσης, η διαρκής πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την έκθεσή τους σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η ορθή λειτουργία των διαφόρων πηγών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, με στόχο τόσο τη δημόσια υγεία, όσο και την αποδοτικότερη λειτουργία τους και φυσικά η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Στους Δήμους όλης της χώρας τοποθετούνται 500 σταθμοί Μέτρησης Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας. Τα δεδομένα των σταθμών μέτρησης θα μεταφέρονται στο Κέντρο διαχείρισης (Κεντρική Υποδομή ΕΕΑΕ) το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλα τα υποσυστήματα και τις εφαρμογές που είναι αναγκαία για να συλλέξουν, να διαχειριστούν, να επεξεργαστούν και να αναλύσουν τα δεδομένα των μετρήσεων από το σύνολο των σταθμών μέτρησης του Δικτύου και στη συνέχεια να παράγουν αποτελέσματα και να προσφέρουν υπηρεσίες προς τους πολίτες, τους δημόσιους φορείς κ.λ.π

Ήδη, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση πέντε σταθμών μέτρησης, οι οποίοι είναι αυτόνομοι (διαθέτουν ενσωματωμένο κινητό τηλέφωνο για τη μέτρηση δεδομένων και ηλιακό πάνελ για την ενεργειακή τους αυτονομία) σε ισάριθμα κτίρια του Δήμου:

- 7ο Δημ. Σχολείο,
- Σχολείο Μαντουκίου,
- Πρώην Δημαρχείο Δήμου Θιναλίων - ΚΕΠ Αχαράβης,
- Πρώην Δημαρχείο Δήμου Κασσωπαίων,
- Πολυαίθουσα Γυμνασίου Λιαπάδων

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα αναρτώνται καθημερινά και οι μετρήσεις στη διαδυκτιακή πύλη του Εθνικού Παρατηρητηρίου της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ):
https://paratiritirioemf.eeae.gr/index.php?lang=el

Υπενθυμίζεται ότι στην Κέρκυρα υπάρχουν δύο επιπλέον ενεργοί σταθμοί μέτρησης από προηγούμενο έργο (ΕΡΜΗΣ) στα κτίρια: Δημοτικό Θέατρο και 2ο Δημ. Σχολείο Λευκίμμης.

Επίσης, αναφέρεται ότι στον ιστότοπο της Ελληνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα ενημέρωσης για τις κατασκευές κεραιών που είναι αδειοδοτημένες ή έχουν δηλωθεί:
http://keraies.eett.gr/.


πηγή: http://www.kerkyrasimera.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου