Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Αλεξανδρούπολη. Συνέδριο με θέμα: «Εκπαιδεύοντας πολίτες για ένα αειφόρο μέλλον. Ο ρόλος της προσχολικής και πρώτης σχολικής εκπαίδευσης»

 
Συνέδριο «Εκπαιδεύοντας πολίτες για ένα αειφόρο μέλλον. Ο ρόλος της προσχολικής και πρώτης σχολικής εκπαίδευσης»
 
Η Ελληνική Επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (Ο.Μ.Ε.Ρ.)* και η Σχολή Επιστημών της Αγωγής (ΤΕΕΠΗ, ΠΤΔΕ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνουν συνέδριο με θέμα «Εκπαιδεύοντας πολίτες για ένα αειφόρο μέλλον. Ο ρόλος της προσχολικής και πρώτης σχολικής εκπαίδευσης»...

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 5:00 μ.μ. την Παρασκευή 16/10/2015, στο Ξενοδοχείο Astir Egnatia Alexandroupolis, στην Αλεξανδρούπολη και οι συνεδρίες του Σαββάτου 17/10/2015 και Κυριακής 18/10/2015 θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στη Νέα Χηλή.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία σε ζητήματα που αφορούν την μάθηση και τη διδασκαλία για την εκπαίδευση πολιτών για ένα αειφόρο μέλλον και σχετίζονται με όλα τα θεματικά αντικείμενα της εκπαίδευσης. Παράλληλα επιδιώκεται η ανάδειξη σύγχρονων θεωρητικών προσεγγίσεων και εκπαιδευτικών πρακτικών, καθώς επίσης η ανταλλαγή εμπειρίας, γνώσης, προβληματισμού και δημιουργικού διαλόγου, τόσο από ερευνητές όσο και από εκπαιδευτικούς της πράξης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 227 εργασίες (3 κεντρικές ομιλίες, 147 προφορικές ανακοινώσεις, 21 αναρτημένες εργασίες, 3 στρογγυλά τραπέζια, 10 εργαστήρια, 33 διδακτικά σενάρια) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στελέχη εκπαίδευσης, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και όλους όσους ενδιαφέρονται για το αειφόρο μέλλον της εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο ΟΜΕΡ-ΔΠΘ στο
omep2015.gr

* Η Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (Organisation Mondiale pour l'Education Préscolaire) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη παγκόσμια μη-κυβερνητική επιτροπή για την Προσχολική και Πρωτoσχολική Εκπαίδευση, με επιτροπές σε 72 χώρες και ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στα Ηνωμένα Έθνη, στη UNICEF και στην UNESCO. Στη χώρα μας παρουσιάζει ποικίλη δράση από το 1956 με διοργανώσεις συνεδρίων, έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ερευνώντας τον κόσμο του παιδιού» και εκδηλώσεις που προάγουν την έρευνα, το διάλογο και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.


πηγή: http://www.alexpolisonline.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου