Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Λαοθάλασσα στην Καστανιά Τρικάλων για τα …κάστανα


 Λαοθάλασσα στην Καστανιά Τρικάλων για τα …κάσταναΣε θεσμός για την περιοχή έχει μετατραπεί για την Καστανιά Καλαμπάκας, η «Γιορτή Κάστανου».

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr πλήθος κόσμου, για ακόμη μια χρονιά, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Στίνος» που με την συνδρομή του Δήμου Καλαμπάκας, πραγματοποίησε την εκδήλωση που περιλάμβανε σειρά δράσεων με σημείο αναφοράς το κάστανο.

Ντόπιοι αλλά και πολλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για το κάστανο, τον ρόλο του στην ζωή των ανθρώπων, στην διατροφή, να δοκιμάσουν ταυτόχρονα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα τραχανά, πίτες, τσάι του βουνού με μέλι και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς με την βοήθεια τοπικών χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση, παρέστησαν από πλευράς επίσημων καλεσμένων, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Τσίγκας, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλαμπάκας αλλά και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας.



πηγή: http://www.trikalanews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου