Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Κύπρος - Πάφος. "Ένοχοι", για τη ρύπανση οι αγωγοί των ομβρίων υδάτων που καταλήγουν στη θάλασσα...

 
 
"Ας αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους...!", τόνισε ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

Την πεποίθησή του ότι μεγάλη ευθύνη, για την κατά καιρούς ρύπανση της Κάτω Πάφου, έχουν μεγάλοι αγωγοί ομβρίων υδάτων, που καταλήγουν στη θάλασσα και μαζί με τα νερά της βροχής μεταφέρουν και πολλές άλλες ακαθαρσίες, εξέφρασε ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών της Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.
 
Μετά τις πολλές καταγγελίες, που έφθασαν στο Σωματείο μας, τις τελευταίες μέρες, συνέχισε ο κ. Ιεροκηπιώτης, μαζί με μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ερευνήσαμε την ακτογραμμή, από τα Δημοτικά Μπάνια μέχρι την παραλία του Ρίκκου και μέσω και του φωτογραφικού υλικού, που φέρνουμε στη δημοσιότητα, βγάλαμε το ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι σε τέσσερις τουλάχιστο αγωγούς ομβρίων υδάτων μεταφέρονται πιθανότατα στη θάλασσα απόβλητα, είτε από εστιατόρια είτε από ξενοδοχειακές μονάδες, είτε ακόμη και σακούλια και αποτσίγαρα με μπουκάλια νερού ή οτιδήποτε άλλη ακαθαρσία, που μπορεί ο καθένας να διακρίνει, σε φρεάτια που είναι ανοικτά και δέχονται τα νερά της βροχής.
 
Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών ανέφερε ότι το πρόβλημα της ρύπανσης της θάλασσας καταγράφεται εδώ και αρκετά χρόνια και κανένας δεν τολμά να βάλει το δάκτυλο επί των τύπον των ήλων. Έστω όμως και τώρα που φαίνεται να βρίσκεται μια σοβαρή πιθανότητα ρύπανσης, με τους αγωγούς των ομβρίων υδάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, ας αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και να το λύσουν μια και έξω. Ας βρουν ένα τρόπο να μην φτάνουν στη θάλασσα αυτοί οι αγωγοί, για να αποκλειστεί έστω και η παραμικρή πιθανότητα ρύπανσης.
 
Ας αναλάβει και ο ΣΑΠΑ, να πραγματοποιήσει μελέτη, για να δει επί τόπου αυτό το πρόβλημα, που καλοπροαίρετα το φέρνουμε στην δημοσιότητα, για να επιλυθεί. Και κατέληξε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: "Πρόσφατα ο Δήμος Λεμεσού και ο Δήμαρχος Αντρέας Χρίστου διοργάνωσαν ευρεία σύσκεψη και στη συνέχεια ανέθεσαν στο ΤΕΠΑΚ, να κάνει μελέτη για επίλυση του ιδίου προβλήματος. Με την ευκαιρία καλούμε το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, να κάνει μια παρόμοια σύσκεψη και να βρούμε ένα τρόπο έτσι ώστε να διατηρείται ολόχρονα καθαρή η μαγευτική μας θάλασσα, που είναι και το μεγάλο μας όπλο, για να προσελκύουμε τουρισμό...


πηγή: http://filoksenos.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου