Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Σαλαμίνα. Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου


 Η φετινή αντιπυρική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και ο απολογισμός ως τώρα είναι θετικός. Ο βασικότερος παράγοντας, που είναι οι καιρικές συνθήκες, βοήθησαν ώστε να μην έχουμε μεγάλες καταστροφές του δασικού πλούτου της χώρας μας.
 
Από την αρχή της περιόδου ο ΠΕΡΙΒΟΣ πιστεύοντας απόλυτα στην αξία της πρόληψης, επέμενε στην ανάγκη καθαρισμού των πρανών δρόμων που διέρχονται από τα δάση του νησιού μας. Το χρηματικό ποσό που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διέθετε για αυτό το σκοπό ήταν αρκετό, αλλά τα προβλήματα σύνταξης οικονομικού προϋπολογισμού από το Δήμο Σαλαμίνας δεν επέτρεπαν την εκταμίευσή του.

Στην προσπάθεια λύσης, ο Όμιλος έκανε συναντήσεις και επαφές με τα αρμόδια όργανα τόσο της Περιφέρειας όσο και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, διατηρώντας ταυτόχρονα την επαφή του με το Δήμο Σαλαμίνας, χωρίς όμως να επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα.

Τελικά κατόπιν συνεννόησης και συναντήσεων με το Δήμο, αποφασίστηκε ο τελευταίος με ιδία μέσα και με τη βοήθεια μιας ομάδας από τη θεραπευτική κοινότητα ΝΟΣΤΟΣ (όσον αφορά την περιοχή του Πηλού στα Σελήνια) να γίνουν τουλάχιστον οι βασικοί καθαρισμοί στα πιο επικίνδυνα σημεία. Παρά τις όποιες δυσκολίες και καθυστερήσεις τελικά το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο στην προστασία του δασικού μας πλούτου. Θεωρούμε αισιόδοξο το γεγονός της αναγνώρισης της αξίας της πρόληψης από το Δήμο και το γεγονός της υλοποίησής των καθαρισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα λίγα φετινά περιστατικά πυρκαγιών στο νησί μεγάλο ποσοστό ξεκίνησε από πρανή που ευτυχώς όμως δεν ήταν σε επικίνδυνα σημεία ή οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχος για την έγκαιρη καταστολή τους.



πηγή: https://sites.google.com/site/perivos/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου