Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

 
oikologiki-21
 
Πλήθος κόσμου τόσο στην Εκθεσιακή Αγορά, όσο και στις παράλληλες εκδηλώσεις
 
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε και το Σάββατο 19/9 την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας που λειτουργεί στο άλσος του Παυσιλύπου στα πλαίσια της 15ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., το Επιμελητήριο Καρδίτσας, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, το ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων, τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, το ΚΠΕ Μουζακίου και με χορηγό επικοινωνίας το Δίκτυο ΕΡΤ Θεσσαλίας.

Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τα βιολογικά προϊόντα και την αξία τους έναντι των συμβατικών, να ενημερωθεί απ ΄ ευθείας από τους παραγωγούς και έτσι να εμπεδώσει καλύτερα τη σημασία της οικολογικής ιδέας.

Φέτος, συμμετέχουν 30 συνολικά εκθέτες από διάφορα σημεία της χώρας, ενώ το ωράριο λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς για την Κυριακή 20/9, οπότε και ολοκληρώνεται η Γιορτή, είναι : 10.00 -14.30 και 17.30-22.30.

Με επιτυχία συνεχίζονται και οι παράλληλες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Το πρωί του Σαββάτου, το Θεατρικό εργαστήρι «Ρόδα» οργάνωσε ένα εργαστήρι εμψύχωσης και κατασκευής μάσκας με τίτλο «Το πνεύμα του δάσους εκδικείται». Τη σκυτάλη πήρε το Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων ΙΕΚ ΟΑΕΔ παρουσιάζοντας «Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά».
 
 
Το πρόγραμμα της Κυριακής 20/9

Πρωί
11:30-13:00 «Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά»
Υπεύθυνος: Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Απόγευμα
18:30-20:00 «Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά»
Υπεύθυνος: Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων ΙΕΚ ΟΑΕΔ

18:00-20:00 «Η φύση με θεατρικό βλέμμα»: Ένα ταξίδι αισθήσεων για παιδιά από 4 έως 12 ετών που θα προσεγγίσουν τη φύση και θα διαπιστώσουν ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν μέσα από τη σχέση που αναπτύσσουν με τους άλλους ανθρώπους και με το περιβάλλον.
Υπεύθυνος: «τέχνης παίδευσις» Θεατρικό Εργαστήρι Καρδίτσας



πηγή: http://www.karditsanews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου