Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Νησιωτικό σύμπλεγμα Λειψών. “Ενα πραγματικό πρότυπο"


 
Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Λειψών, είναι ένας τόπος που πραγματικά αξίζει να ανακαλύψετε! Σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς, οι Λειψοί ήταν η Ομηρική Ωγυγία, το νησί της νύμφης Καλυψούς.
 
Οι Λειψοί, δεν χαρακτηρίζονται μόνο από τη σπάνια βιοποικιλότητά τους και την απαράμιλλη και ξεχωριστή τους ομορφιά. Είναι ένα μικρό νησί που σφύζει από ζωή, 12 μήνες το χρόνο, και όχι μόνο κατά την τουριστική περίοδο. Αποτελεί πραγματικό πρότυπο καθώς είναι ένα νησί που σέβεται τους πολίτες και τους επισκέπτες του.
 
 
Ενδεικτικό είναι ότι χωρίς τις μεγαλοστομίες των λεγόμενων πράσινων νησιών που κάθε τόσο μας ανακοινώνουν διάφοροι μελετητές και πολιτικοί, οι Λειψοί αποτελούν ένα πράσινο νησί στην πράξη.
 
Σε μια εποχή που στην Ελλάδα ακόμα αναρωτιόμαστε αν τα σκουπίδια μας πρέπει να τα πετάμε μέσα ή έξω από τους κάδους, οι Λειψοί έχουν καταργήσει τους κάδους, έχουν επιτύχει πλήρη ανακύκλωση των απορριμμάτων και υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων, καθώς και τριτοβάθμια επεξεργασία των υγρών λυμάτων.
 
Παράλληλα είναι ένα πραγματικά παραγωγικό νησί, με ποιοτικά γεωργικά προϊόντα, κρασί, μέλι και τυροκομικά προϊόντα. Οι Λειψοί ως ένα λαμπρό παράδειγμα που παράγει έργα και όχι λόγια, θα συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν θετικά, αποτελώντας ένα λαμπρό παράδειγμα για την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα.


πηγή: http://archipelago.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου