Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Αφιέρωμα Βουλγαρικής ιστοσελίδας. "Αν.Μακεδονία και Θράκη - ένας παράδεισος για περιπέτεια"

 
Αφιέρωμα Βουλγαρικής ιστοσελίδας: Αν.Μακεδονία και Θράκη - ένας παράδεισος για περιπέτεια
 
Διαβάστε το αφιέρωμα τις Βουλγάρικης ιστοσελίδας standartnews.com, για τη Δράμα και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 
Πολλοί ξένοι που τους τελευταίους μήνες σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, το ανέβαλαν λόγω της πολύπλοκης οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Οι Έλληνες χρειάζονται μετρητά και για λόγους χρηστής επιχειρηματικής δεξιότητας διαπραγματεύονται για μια καλύτερη τιμή, σχολίασε σχετικά στην "Standard" ο Ρούμεν Draganov, Διευθυντής του Ινστιτούτου για την Ανάλυση και Αξιολόγηση στον Τουρισμό.
Τώρα είναι η ώρα οι Βούλγαροι, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραδοσιακά πάνε στην παραλία της Χαλκιδικής να γυρίσουν και να κοιτάξουν προς
την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Υπάρχουν θαυμάσιες ευκαιρίες για τον τουρισμό περιπέτειας. Η περιοχή είναι πολύ κοντά στη Βουλγαρία, αλλά όχι τόσο καλά γνωστή στους οπαδούς της εναλλακτικής εμπειρίας. Ίσως γι 'αυτό διατηρεί ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και γοητεία, η οποία σε συνδυασμό με την τοπική φιλοξενία, το καλό φαγητό και την όμορφη ποικιλία της φύσης, προσφέρουν υπέρτατη απόλαυση.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι επίσης γνωστή από τη διασυνοριακή συνεργασία με τη Βουλγαρία. "Είναι μία ευκαιρία να παρουσιαστεί η πολιτιστική κληρονομιά και τα φυσικά αξιοθέατα στην Διαδικτύου", δήλωσε ο Μιχάλης Αμοιρίδης, αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής.

5 συνοριακά σημεία ελέγχου υπάρχουν κατά μήκος της Νότιας Βουλγαρίας -Κούλατα, Γκότσε Ντέλτσεφ, Zlatograd και Ιβάϊλοβγραντ Makaza. Εάν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας στην Ελλάδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, πρώτα θα περάσετε τη νύχτα στη Δράμα -την πόλη του μαρμάρου και του κρασιού. Είναι στους πρόποδες της Ελληνικής Νότιας Ροδόπης, όπου καλλιεργείται ο καπνός και παράγουν το ελιξίριο των θεών. Εδώ ετοιμάζουν νόστιμα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με βιολογικά προϊόντα. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές αγροτικές περιοχές, όπου οι ντόπιες γυναίκες δημιουργούν μαρμελάδες, σιρόπια, λικέρ, διάφορα είδη ζυμαρικών, τραχανά ... Μία από αυτές είναι στο χωριό Κοκκινόγεια, όπου μπορούν να ψωνίζουν διάφορα εδέσματα σε λογικές τιμές. Το έργο χρηματοδοτείται από κονδύλια της ΕΕ για την ανάπτυξη των οικολογικών βιομηχανιών και μείωση της ανεργίας. Κοκκινόγεια σημαίνει "κόκκινη γη» - λόγω της περιεκτικότητας σιδήρου σε αυτό.

Κοντά στα Κοκκινόγεια είναι το Σπήλαιο Μααρά, από όπου περνά ο ποταμός Αγγίτη. Πηγάζει από την άλλη πλευρά των συνόρων με τη Βουλγαρία. Σε ένα σπήλαιο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μπορείτε να κάνετε βόλτα στις γραφικές καμάρες, από τις οποίες κρέμονται παράξενοι σταλαγμίτες και άλλοι σχηματισμοί. Βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Βουλγαρία. Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι δημιουργήθηκε πριν από 30.000 χρόνια. Το μήκος του είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και είναι το δεύτερο σε μέγεθος στην Ελλάδα. Σε μικρή απόσταση πάνω από το υπόγειο ποτάμι έχει ένα μεταλλικό πορεία, και από διάφορα μέρη ρεύματα του φωτός που δίνει ένα εντυπωσιακό όραμα των πετρώματα. Το νερό είναι καθαρό και γεμάτο σπάνια ψαριών και οργανισμούς. Στο τέλος της διαδρομής βρισκόμαστε σε ένα πολύ μεγάλο "δωμάτιο" στην αριστερή πλευρά του οποίου έχει μια φυσική κατάφυτη τρύπα. Υπάρχουν παλιά ευρήματα από τη Νεολιθική περίοδο. Στην έξοδο του σπηλαίου, στο πρόσφατο παρελθόν έχουν δημιουργήσει ένα τροχό για νερό, από τον οποίο αντλούσαν νερό για άρδευση και οικιακή χρήση. Ακριβώς δίπλα στην έξοδο, όπου το υπόγειο ποτάμι κατεβαίνει σαν ένα καταρράκτη, υπάρχει το μικρό εκκλησάκι «Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης". Κοντά στο Σπήλαιο υπάρχει κατάστημα-εστιατόριο που προσφέρει τοπικές σπεσιαλιτέ. Ο Νομός Δράμας έχει πολλά οινοποιεία με τοπικές ποικιλίες. Η γύρω περιοχή διαθέτει καλό οδικό δίκτυο και μονοπάτια που μπορείτε να κάνετε και ποδηλασία.

Μετά τη Δράμα πάμε στην Καβάλα, που είναι γνωστή ως το μαργαριτάρι της ακτής του Αιγαίου. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην αγορά της Παλιάς Πόλης το Σάββατο και να ανεβείτε στο φρούριο. Σύμβολο της πόλης είναι το τεράστιο υδραγωγείο και το λιμάνι - ένα από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα.

Βορειοανατολικά είναι η Ξάνθη. Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της περιπέτειας και οικοτουρισμού στην περιοχή είναι η κοιλάδα του ποταμού Νέστου. Μπορείτε να κάνετε καγιάκ, ράφτινγκ, βόλτα με άλογο ή να κάνετε έναν περίπατο. Αν ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον, μπορείτε να προσλάβετε τοπικούς ξεναγούς που σας μεταφέρουν σε μια περιοδεία για να παρακολουθείσετε τα άγρια πτηνά και ζώα. Κοντά Δέλτα του Νέστου είναι δύο χωριά -Γαλάνη και Τοξότες όπου στη διάθεσή σας είναι αξιοπρεπή ξενοδοχεία και ξενώνες. Μην χάσετε την πολύ ενδιαφέρουσα παλιά πόλη της Ξάνθης. Τα σπίτια είναι διατηρητέα αρχιτεκτονικά, και δύο από αυτά έχουν μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο. Φυσικά, υπάρχουν τοπικοί γεωργικοί συνεταιρισμοί που προσφέρουν τα προϊόντα που παρασκευάζονται από αυτούς σε καταστήματα ή εστιατόρια. Για να πάτε στην Ξάνθη πρέπει να περάσετε το σημείο ελέγχου Zlatograd. Αν σας αρέσει να απολαμβάνετε τα σπάνια πουλιά και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, πρέπει να επισκεφθείτε τη λίμνη Βιστωνίδας και τη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος. Άσυλο του ροζ φλαμίνγκο, πελεκάνων και πολλών άλλων ενδιαφέροντων ειδών, η λίμνη είναι ένας μαγνήτης για τους γνώστες της υδατικής βιοποικιλότητας. Στη λιμνοθάλασσα βρίσκονται και δύο εκκλησίες, η μία εκ των οποίων είναι ο "Άγιος Νικόλαος". Στο τουριστικό γραφείο θα σας δώσουν όχι μόνο χάρτες, αλλά θα σας δείξουν και ένα βίντεο από τη γοητεία αυτού του μοναδικού τουριστικού προορισμού σας.

Νότια από την πόλη της Ξάνθης είναι η Κεραμωτή, η οποία είναι το πιο βολικό σημείο εκκίνησης για την αναχώρηση για το νησί της Θάσου. Η Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου είναι ιδανική για ποδηλάτες και πεζούς. Διαδρομές που θα σας μεταφέρουν απευθείας στην κορυφή του βουνού Upsarion. Τα μονοπάτια σημειώνονται, υπάρχουν χάρτες για την καθοδήγηση και όποιος θέλει μπορεί να προσλάβει έναν οδηγό ή να ενταχθεί σε ένα σαφάρι με τζιπ. Η Θάσος είναι γεμάτη με ελαιόδεντρα. Παράγονται μερικές από τις καλύτερες ελιές και ελαιόλαδο στην Ελλάδα. Εκτός από αυτά, πολλοί είναι αυτοί που καλλιεργούν αρωματικά φυτά και λαχανικά. Όπου κι αν παραγγείλετε μια ελληνική σαλάτα στη Θάσου, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλα τα συστατικά της παράγονται στο νησί. Αν αγαπάτε τη γραφική θέα, κάντε ένα ταξίδι στους καταρράκτες στο κεντρικό τμήμα της Θάσου. Και αν σας αρέσουν οι παραλίες με ψιλή άμμο και σμαραγδένια θάλασσα, η Χρυσή Αμμουδιά είναι για σας. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με μια επίσκεψη στο μοναστήρι του "Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ». Στη Θάσο έχετε την ελευθερία να επιλέξετε από πολυτελή ξενοδοχεία 4 αστέρων έως και μικρά σπίτια, άνετα και καλά διατηρημένα, ή κάμπινγκ που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία της θάλασσας.
 
Εάν σας αρέσει το όνειρο του ρομαντισμού, τα αδιάβατα δάση, οι παράξενες πέτρες και οι γραφικοί καταρράκτες, το νησί της Σαμοθράκης είναι για εσάς. Βρίσκεται ανατολικά της Θάσου, μικρότερο αλλά πιο άγριο - ιδανικό για τον πραγματικό τυχοδιώκτη. Στη Σαμοθράκη μπορείτε να εξασκηθείτε στο "Ελεύθερο κάμπινγκ", ενώ έχετε και άλλες επιλογές για διαμονή σε δωμάτια, στούντιο, ή chic ξενοδοχεία. Όποια και αν είναι η προτίμησή σας, πάρτε το χρόνο σας για να απολαύσετε τη φύση της Σαμοθράκης. Παρόλο που είναι μιρκή έχει μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες:. Canyoning, ποδηλασία, καταδύσεις, πεζοπορία, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα και κυνήγι, αρχαιολογικούς χώρους, περιηγήσεις καγιάκ, ιαματικές πηγές και πολλές άλλες ευχάριστες δραστηριότητες. Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί με πληθυσμό πάνω από 70.000 αγριοκάτσικα. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό κομμάτι γης στο Αιγαίο Πέλαγος - με θεαματικό τοπίο, με το νερό να τραγουδά δελεαστικά στα βράχια. Και αυτό - μόνο λίγες ώρες μακριά από τη Βουλγαρία.
 
Ολόκληρη η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσφέρει ποικίλες επιλογές, γενναιόδωρες γεύσεις και το πιο σημαντικό - μια ζεστή αξέχαστη ανάμνηση στην καρδιά σας.
 
Δείτε το άρθρο της Βουλγαρικής ιστοσελίδας.


πηγή: http://www.dramania.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου