Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ηλεία - Ομάδα Παραγωγών Σταφίδας, Χρ. Βαλιανάτος. "Δεν διαμορφώνουμε εμείς, σαν Ομάδα Παραγωγών, την τιμή της σταφίδας"

 
 
Αρχίζει από Δευτέρα η συγκέντρωση στου Χάβαρι
 
Από την προσεχή Δευτέρα - καιρού επιτρέποντος- θα αρχίσει να παραλαμβάνει κορινθιακή σταφίδα η Ομάδα Παραγωγών Σταφίδας από τα μέλη της. Η συγκέντρωση του προϊόντος θα γίνει στου Χάβαρι, ενώ από χθες ήδη άρχισαν να μοιράζονται στους σταφιδοπαραγωγούς τα μπαλοκιβώτια μέσα στα οποία μεταφέρεται από το αλώνι η σταφίδα. Ο κ. Χρήστος Βαλιανάτος, με αφορμή αυτό το γεγονός μας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει παραλαβή από την Ομάδα, σταφίδας που δεν είναι καλής ποιότητας ή δεν είναι καλά ξηραμένη.

Ταυτόχρονα διευκρίνισε, με αφορμή αρνητικά σχόλια παραγωγών για την τιμή συγκέντρωσης του προϊόντος, ότι η Ομάδα Παραγωγών δεν κάνει μεταποίηση ή ίδια, ως εκ τούτου δεν μπορεί να καθορίζει και τιμές. Εξάλλου, επισημαίνει για άλλη μια φορά ο κ. Βαλιανάτος, με 700 - 800 τόνους σταφίδας που συγκεντρώνει η Ομάδα, δεν είναι δυνατόν να διαπραγματεύεται σοβαρά την τιμή του προϊόντος.

Οπότε και φέτος θα πληρωθούν οι παραγωγοί από την τιμή που θα καθορίσει η Παναιγιάλειος.

«Παλεύουμε να πείσουμε τους παραγωγούς να δημιουργήσουμε μια Ομάδα σταφίδας για όλη την Ηλεία. Αν είχαμε μια τέτοια οργάνωση, θα μπορούσαμε να συγκεντρώνουμε 5-6 χιλ τόνους, να έχουμε επιδοτήσεις κατά 60% για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής (φάρμακα, λιπάσματα, υλικά που χρειάζονται κλπ). Θα μπορούσαμε
ακόμα και να λειτουργήσουμε για λογαριασμό μας το σταφιδεργοστάσιο στο Πράσινο να κάνουμε εμείς εξαγωγές. Τότε μάλιστα θα μπορούσαμε να μιλάμε για διαμόρφωση τιμής προς όφελος του παραγωγού. Τώρα είμαστε εκτός ανταγωνισμού» καταλήγει ο κ. Βαλιανάτος.


πηγή: εφημερίδα Πρωινή, http://www.ilialive.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου