Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Άρτα. Πρότυπη φάρμα παραγωγής γάλακτος από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ


Πρότυπη φάρμα παραγωγής γάλακτος από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕΤη δημιουργία μίας πρότυπης φάρμας παραγωγής γάλακτος στην περιοχή της Άρτας ανακοίνωσε εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη και μεταφορά εξειδικευμένης τεχνογνωσίας στους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους.

Όπως επισημαίνεται, η πρότυπη φάρμα, η λειτουργία της οποίας θα στηρίζεται σε 2.000 γαλακτοπαραγωγά ζώα (πρόβατα), θα δημιουργηθεί σε μια περιοχή 80 στρεμμάτων, κοντά στο εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ, στον Αμμότοπο Άρτας.

Στόχος αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου είναι η απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης σε σχέση με την παραγωγή πρόβειου γάλακτος, σε δύο σημαντικά πεδία:

- Τον προσδιορισμό του ιδανικού σιτηρεσίου των ζώων και
- Την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών όσον αφορά στην υγιεινή και την ιατρική τους φροντίδα.

Βασικός στόχος της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, είναι να μεταφέρει αυτή τη γνώση στους κτηνοτρόφους της περιοχής, βοηθώντας τους να βελτιώσουν τις τεχνικές και τις διαδικασίες τους και, συνακόλουθα, την ποιότητα του γάλακτος που παράγουν.

Στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ τονίζουν ότι η δημιουργία της πρότυπης φάρμας επιβεβαιώνει έμπρακτα τη στρατηγική επιλογή της διαρκούς ενίσχυσης των ντόπιων παραγωγών, μέσω της ανάπτυξης και της μεταφοράς εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, αλλά και της παροχής βοήθειας για την καλύτερη δυνατή απόδοση των μονάδων τους.

H ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ επεξεργάζεται ετησίως περίπου 25.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος και διαθέτει ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, στον Αμμότοπο Άρτας, στην Ήπειρο.



πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου