Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Κρήτη. Αθέατες χωματερές στο κέντρο του Ηρακλείου

 
πεζόδρομος τείχη λεωφόρος δημοκρατίας χωματερές
Ο πεζόδρομος δίπλα στα τείχη στην λεωφόρο
Δημοκρατίας. Κάτω από τον τοίχο υπάρχουν μικρές
χωματερές
 Κάτω από τα ενετικά τείχη στον πεζόδρομο της λ. Δημοκρατίας από τη μικρή πλατεία που είναι το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και ως το τέλος του, στο κέντρο του Ηρακλείου
 
πεζόδρομος τείχη λεωφόρος δημοκρατίας χωματερές
 
Ότι δεν διακρίνεται είναι και καθαρό; Κι όμως, κάτω από τα ενετικά τείχη στον πεζόδρομο της λεωφόρου Δημοκρατίας από τη μικρή πλατεία που είναι το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και ως το τέλος του, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες μικρές αθέατες χωματερές.
 
πεζόδρομος τείχη λεωφόρος δημοκρατίας χωματερές
Εφόσον είναι αθέατα τα σκουπίδια γιατί να
μαζευτούν;
Και βέβαια σε όλο το μήκος οι μικροί σκουπιδότοποι δεν «φύτρωσαν» αμέσως, καθώς ο διερχόμενος νεοέλληνας, προτιμά να αφήνει ότι περιττό κάτω από το τοιχίο, παρά να το θέσει στα μικρά δοχεία απορριμμάτων.
 
Γι' αυτό, και παρατηρείται, κάτω από το πράσινο των δέντρων, στις ρίζες τους, να υπάρχουν κάθε λογής αντικείμενα, από πλαστικές σακούλες και πιάτα, μπουκάλια, τσιγάρα, κουτιά και οτιδήποτε άλλο άχρηστο. Οι οδοκαθαριστές που ασχολούνται με την καθαριότητα στο τμήμα της πόλης, εκεί που αποβιβάζουν την θερινή περίοδο χιλιάδες ξένους τα τουριστικά λεωφορεία, ασχολούνται μόνο με όσα… φαίνονται στον πεζόδρομο.


πηγή: http://www.madeincreta.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου