Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Ταξίδι στον αέρα» από δεκάδες μαθητές των Ιόνιων νησιών


Ταξίδια στον αέρα
 
Όπως τα πουλιά έτσι και τα έργα δεκάδων παιδιών ανά την Ελλάδα θα ταξιδέψουν κατά μήκος της μεταναστευτικής διαδρομής των άγριων πουλιών στα Ιόνια νησιά. Στόχος; Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες να γνωρίσουν το δύσκολο ταξίδι των πουλιών μέσα από τα ευαίσθητα μάτια των παιδιών.

Η κινητή έκθεση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας «Ταξίδια στον αέρα» επισκέπτεται από τις 20 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015 τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και τους Παξούς, στο πλαίσιο της μεσογειακής εκστρατείας «Ασφαλή Καταφύγια για τα Άγρια Πουλιά», που στοχεύει στην εξάλειψη της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας. Συνολικά 12 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια από το Μεσολόγγι, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Αιτωλοακαρνανία συμμετέχουν στην έκθεση με θέμα το δύσκολο μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών.

Σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή του σημαντικού εκπαιδευτικού και μαθητικού έργου των σχολείων της περιοχής και η επαφή των ενηλίκων με τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες των παιδιών.

Η παράνομη θανάτωση και αιχμαλωσία άγριων πουλιών, τα οποία προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία, είναι δυστυχώς μέχρι και σήμερα ένα εκτεταμένο φαινόμενο στην Ευρώπη, αλλά και στα Ιόνια νησιά. Μάλιστα θεωρείται ευρέως μία πλήρως αποδεκτή πρακτική στην Ελλάδα, αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχε πλήρης έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη.

Ζάκυνθος 20, 21, 22 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Κέρκυρα 24,25, 26 Ιουλίου στην Πλατεία Σαρόκου
Παξοί 27, 28, 29 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου