Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δυο μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας στην υψηλότερη κορυφή της Δυτικής Ευρώπης!

31
 
Το ψηλότερο βουνό της Ευρώπης είναι το όρος Ελμπρούζ (Elbrus) στον Καύκασο, στα σύνορα Ρωσίας και Γεωργίας, με την ψηλότερη κορυφή του να βρίσκεται σε υψόμετρο 5642 μέτρα.

Το ψηλότερο βουνό της Δυτικής Ευρώπης είναι το Mont Blanc (Λευκό Όρος) στις Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας, Γαλλίας και Ελβετίας, με την ψηλότερη κορυφή του να βρίσκεται σε υψόμετρο 4810 μέτρα.
 
Αυτήν την κορυφή στις Δυτικές Άλπεις και στην υψηλότερη κορυφή της Δυτικής Ευρώπης, τοΛευκό Όρος (4810μ) έβαλαν στόχο δύο συντοπίτες ορειβάτες και κατόρθωσαν να βγάλουν εις πέρας μία δύσκολη αποστολή, ολοκληρώνοντας ανάβαση στην δεύτερη υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης.
 
Πρόκειται για τους Αποστόλη Παντελή και Βασίλη Ράικο, μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), οι οποίοι την Παρασκευή (10/7) αναχώρησαν αεροπορικώς για την άγριας ομορφιάς περιοχή και παρά αντίξοες καιρικές και γεωγραφικές συνθήκες, λόγω της απόκρημνης τοποθεσίας, του ψύχους και των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στις Άλπεις, κατόρθωσαν την Δευτέρα (13/7) στη μία το μεσημέρι (13:00) να πατήσουν στην κορυφή Mont Blanc (Λευκό Όρος) σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και προσελκύοντας μεγάλο ενδιαφέρον από Ευρωπαϊκές και όχι μόνο αποστολές.
 
Το επίτευγμα αποκτά μεγαλύτερη διάσταση αν αναλογιστεί κανείς ότι αρκετές είναι οι αποστολές που μεταβαίνουν στην περιοχή και περιμένουν τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να ξεκινήσουν την ανάβασή τους, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι φορές που αναχωρούν από εκεί, χωρίς καν να επιχειρήσουν την αναρρίχηση!

Η κορυφή του Λευκού Όρους υποστηρίζεται από δύο καταφύγια, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται κυριολεκτικά κτισμένο πάνω σε βράχο, με την εικόνα να κόβει την ανάσα! Το συγκεκριμένο καταφύγιο άνοιξε τις πύλες του πριν δύο χρόνια με την ονομασία το «καταφύγιο των πράσινων ρεκόρ», μια εντυπωσιακή κατασκευή από ξύλο και ατσάλι, που στήθηκε σε υψόμετρο 3.835
μ. στο Λευκό Όρος των Άλπεων (Mont Blanc) και κόστισε 6,5 εκατ. ευρώ.
 
H αποστολή του ΕΟΣΚ επιστρέφει στη βάση της την Κυριακή (19/7), όπου θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες και φυσικά φωτογραφίες, έχοντας πραγματοποιήσει μία σπουδαία αναρρίχηση!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου