Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ρώμη. Οι αρουραίοι κατέστρεψαν την Φοντάνα ντι Τρέβι

fontana
 
Ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης, η Φοντάνα ντι Τρέβι, ήταν κατειλλημένη από δεκάδες αρουραίους που οδήγησαν στην ανάγκη επισκευής της
 
Το πιο εμβληματικό μνημείο της Ρώμης, αυτό που συγκέντρωνε εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον πλανήτη και αποτέλεσε σημείο αναφοράς μεγάλων ιταλικών ταινιών όπως η Ντόλτσε Βίτα του Φελίνι, δεν ήταν τίποτε άλλο εδώ και χρόνια από μια τεράστια φωλιά... αρουραίων.

Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων εδώ και χρόνια, οι αρχές της πόλης δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα. Με αποτέλεσμα η καταστροφή στο μνημείο να είναι σημαντική.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι το περίφημο συντριβάνι είναι άδειο, για πρώτη φορά που κατασκευάστηκε το 1762. Και αναμένεται να ανοίξει εκ νέου τον Οκτώβριο, όταν τα συνεργεία θα έχουν αποκαταστήσει τις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα τρωκτικά.

Οι αρουραίοι ήταν πια αναπόσπαστο κομμάτι της επίσκεψης στην Φοντάνα ντι Τρέβι, ορατοί όχι μόνο από τους ντόπιους αλλά και από τους τουρίστες που δεν έχαναν την ευκαιρία να τους φωτογραφίζουν. Και όλα αυτά σε ένα μνημείο που αποτελεί το σύμβολο της πόλης και απαραίτητο σταθμό για όποιον βρεθεί στην Ρώμη.



πηγή: http://www.ilialive.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου