Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Διοργάνωση και συμμετοχή σε περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στο Καστόρι Λακωνίας


DSC_0043
 
Ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Μήλιος με δύο στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, παραβρέθηκαν στο Καστόρι Λακωνίας με αφορμή τη διοργάνωση περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του πολιτιστικού τετραημέρου που διοργάνωσε για φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορίου. Κατόπιν καλέσματος του Πολιτιστικού Συλλόγου για τη διοργάνωση περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τη διοργάνωση περιβαλλοντικής ενημέρωσης για την ιδιαιτερότητα και τον πλούτο του φυσικού περιβάλλοντος του Ταϋγέτου, ο Φορέας ανταποκρίθηκε άμεσα και συντόνισε τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού αναφορικά με τη χλωρίδα του Ταΰγέτου.
 
 
Στην περιβαλλοντική ενημέρωση παραβρέθηκαν οι εισηγητές:
 
- Ο κ. Σπύρος Κατσίποδας, Προϊστάμενος Δασαρχείου Καλαμάτας και ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Στέλεχος Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας, όπου παρουσίασαν το θέμα: «Η προστασία και διαχείριση του Ταϋγέτου».
- Ο κ. Φώτης Ξυστράκης, PhD Δασολόγος, όπου παρουσίασε το θέμα: «Η βλάστηση του Ταϋγέτου».

Ο Πρόεδρος του Φορέα στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε καταρχήν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστορίου για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στον Φορέα για τη διοργάνωση της εκδήλωσής τους, τόνισε την προσφορά και το έργο του Φορέα Διαχείρισης για την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού και κάλεσε τους κατοίκους του Καστορίου να συνεχίσουν με θέρμη την προσπάθειά τους για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου του Ταΰγέτου.
 
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παιδιά του Καστορίου επιδόθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό σε καλλιτεχνικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες (χειροτεχνία, κατασκευές και ζωγραφική) από το πλούσιο περιβαλλοντικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης.

Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email:
info@fdparnonas.gr
 
 
πηγή: www.fdparnonas.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου