Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ιωάννινα. Πανζαγορισιακό αντάμωμα ψυχής και φύσης


Στο Ανατολικό Ζαγόρι, στην ευρύτερη περιοχή των χωριών του Περιστερίου, βρίσκονται, σκαρφαλωμένα σε ύψος 950 μέτρων στις πλαγιές της Τύμφης, χωριά που οι πολλοί μπορεί να μην τα γνωρίζουν, αλλά που κουβαλούν αιώνες ιστορίας και παράδοσης, κρυμμένα μέσα σε ένα απαράμιλλο φυσικό τοπίο, που οι παλιότεροι σεβάστηκαν και έδεσαν τη καθημερινότητά τους με αυτό.

Αλλά και οι νεότεροι κάτοικοι, αγωνίζονται να διαφυλάξουν τον μοναδικό χαρακτήρα της περιοχής, που οι τα χωριά και οι οικισμοί της έχουν χαρακτηρισθεί παραδοσιακοί και ανήκουν στην Προστατευόμενη Περιοχή Βόρειας Πίνδου. Με ήπια εκμετάλλευση, σε αρμονία με το περιβάλλον, διατηρώντας τον τόπο παρθένο και άγριο, αλλά ταυτόχρονα και φιλόξενο και δεκτικό.

Σε αυτό τον τόπο, η Ένωση Ζαγορισίων, με την συνεργασία του Ριζαρείου ιδρύματος και του Δήμου Ζαγορίου, διοργανώνει, την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015, Πανζαγορισιακή φυσιολατρική και ψυχαγωγική εκδήλωση, ξεκινώντας από τον οικισμό Λιάπη και καταλήγοντας 4 χιλιόμετρα βορειότερα, στην πλατεία του Τρίστενου, στη σκιά του Αι Γιώργη και στέλνει πρόσκληση σε όλους, με την υπογραφή του Προέδρου, Γιώργου Τσουμάνη και του Γ.Γρ., Γιώργου Χατζηγιάννη, να συμμετάσχουν στο αντάμωμα ψυχής και φύσης.



πηγή: http://www.artinews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου