Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Λήμνος. «1η γιορτή του αγρότη» στη Ατσική

 
Και ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου στην «1η γιορτή του αγρότη» στη Ατσική
 
Την "πρώτη γιορτή του αγρότη" διοργάνωσε εχθές ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσικής «Ο Άγιος Ερμόλαος» με σκοπό να φέρει στο προσκήνιο τους παραγωγούς και τα προϊόντα της λημνιακής γης.
 
Η εκδήλωση, αν και στήθηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ήταν άρτια οργανωμένη. Πρωταγωνιστές τα τοπικά προϊόντα τα οποία παρουσιαστήκαν με τον καλύτερο τρόπο. Σε αυτή την πρώτη φορά, ο Σύλλογος επικεντρώθηκε περισσότερο σε τοπικούς επιχειρηματίες και αγρότες, με την σκέψη όμως από την επόμενη χρονιά η πρόσκληση να απευθυνθεί σε ακόμη περισσότερους και εκτός Ατσικής. Οι γυναίκες του χωριού, επιμελήθηκαν ένα πλούσιο μπουφέ, που τα είχε όλα. Μακαρόνες, φλωμάρια, τηγανίτες, πίτες, συνοδευόμενα από το γνωστότατο τυρί καλαθάκι, μελίχλωρο ή μούστο. Τα πάντα προσφέρθηκαν δωρεάν, όπως και το κρασί το οποίο έρεε άφθονο.
 
Εντωμεταξύ, αν και υπήρχε έκθεση προϊόντων, δεν πωλούνταν τίποτα, μόνο χαρίζονταν. Από τη «γιορτή του αγρότη», δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγρότικής Πολιτικής κ. Αδαμίδης, ο οποίος συνοδεύονταν από τη σύζυγο του. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν επίσης, ο κ. Μάκης Ψάρρας πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου αλλά και ο κ. Κατενίδης, μέλος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική. Την γιορτή «έντυσε» το χορευτικά τμήμα του χωριού. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί πως την εκδήλωση στήριξαν τόσο ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, όσο και η Μαρία Χρυσάφη, τους οποίους τα μέλη του συλλόγου ευχαρίστησαν ξεχωριστά. Στις ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς και η παρουσία του γνωστού σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για το νέο βιβλίο μαγειρικής που υπογράφει αποκλειστικά με συνταγές της Λήμνου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου