Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ο Guardian ανακάλυψε τον παράδεισο στο φαράγγι του Βίκου και τον Βοϊδομάτη

 
 
Όσο το καλοκαίρι προχωρά και η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι παραλίες και τα νησιά έχουν την τιμητική τους και αυτά αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Οι ξένοι όμως συνεχίζουν να ανακαλύπτουν την ομορφιά της Ελλάδας και μακριά από αυτά.
Ο Guardian βρέθηκε στα Ζαγοροχώρια και ανακάλυψε τον παράδεισο για πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου και στον Βοϊδομάτη.

«Μία χώρα τόσο ευλογημένη με αρχαία μνημεία, παραλίες και νησιά, οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν ότι και τα βουνά της Ελλάδας είναι μία επιλογή για διακοπές», γράφει η Αλεξάντρα Τόπινγκ, μαγεμένη από τη φύση. «Οπως παντού στη χώρα, οι καιροί είναι δύσκολοι και σε αυτή την περιοχή και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προσελκύσουν τουρίστες, με το ψαλίδι να έχει πέσει στις τιμές», σημειώνει.

Η ίδια εκθειάζει το εθνικό δρυμό με τον ποταμό Αώο και το φαράγγι του Βίκου, τα μονοπάτια πεζοπορίας και τα παραδοσιακά πέτρινα χωριά. «Τα μονοπάτια έχουν καλή σήμανση και μπορείς να τα διασχίσεις απολαμβάνοντας τη θέα και τον αρωματισμένο με βότανα αέρα. Το αγαπημένο μας μονοπάτι, μας πήγε από τη κοιλάδα του Βίκου στην πηγή του Βοϊδομάτη και μετά στο όμορφο χωριό Μικρό Πάπιγκο, σε περίπου τέσσερις ώρες», συνεχίζει εκστασιασμένη η δημοσιογράφος του Guardian.

«Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, αποφάσισα ότι αυτά τα δάση, οι κορυφές, οι χαράδρες και τα ποτάμια έφτιαξαν τις τέλειες ελληνικές διακοπές. Χωρίς ούτε ένα beach bar ή αρχαιολογικό μνημείο», καταλήγει.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου