Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Καλοκαιρινός εθελοντισμός στην φύση με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ

 
ΦΔΟΡ
 
Το καλοκαίρι του 2015 η Καλλιστώ θα στηρίξει το πρόγραμμα Οικο-Εθελοντών του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης για πρώτη φορά υλοποιεί πρόγραμμα Οικο – Εθελοντών στο πλαίσιο του άξονα “Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας” του επιχειρησιακού προγράμματος “Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη”. Ο βασικός στόχος του Προγράμματος Οικο – Εθελοντών είναι η υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης που ιδρύθηκε για τη προστασία και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης.
 
 
Οι δραστηριότητες των Οικο – Εθελοντών θα περιλαμβάνουν:
 
καταγραφή οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας, δράσεις δασοπροστασίας, συλλογή εύφλεκτων υλικών από το δάσος, ενημέρωση επισκεπτών, καταγραφή – καθαρισμό και συντήρηση μονοπατιών καθώς και καθαρισμό και βελτιωτικές εργασίες σε παλιούς οπωρώνες. Επιπλέον, οι Οικο -Εθελοντές θα συμμετέχουν σε ενημερωτικές δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες μπορούν να συμμετάσχουν από 18 Ιουλίου έως και 18 Οκτωβρίου για μίνιμουμ διάστημα μίας εβδομάδας. Σας ενδιαφέρει να γίνετε ένα από τα μέλη της ομάδας όπου μαζί θα διανύσουμε τα μονοπάτια της Ροδόπης, θα ζήσουμε μέσα σε αυτήν και θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε το περιβάλλον της (φυσικό και ανθρωπογενές) μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του προγράμματος: μέσω email (
ecovolunteers.fdor@gmail.com), μέσω Facebook (EcoVolunteers Fdor) μέσω twitter (@VolunteersFDOR).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου