Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε Γάλλος ποδηλάτης που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο


 Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε Γάλλος ποδηλάτης που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμοΣτο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, ο Γάλλος ποδηλάτης, Νίκολας Ντιμπουά, ο οποίος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, επιχορηγούμενου από το Δήμο Παρισιού.

Στόχος του αθλητή είναι να συλλέξει πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους προωθείται το ζήτημα της ποδηλατικής πολιτικής και της βιώσιμης κινητικότητας από Δήμους, τοπικούς συλλόγους και οργανισμούς.

Τον Νίκολας Ντιμπουά, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη νωρίς το μεσημέρι, υποδέχτηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος, ο οποίος δήλωσε: «είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το γεγονός ότι δικτυωνόμαστε και μαθαίνουμε περισσότερα για τις βέλτιστες πρακτικές της βιώσιμης κινητικότητας σε άλλες χώρες. Αποτελεί μείζον θέμα για το Δήμο Θεσσαλονίκης η προώθηση της μετακίνησης με ποδήλατο στην πόλη, στο πλαίσιο και του σχεδιασμού που έχουμε μέχρι το 2019».

Ο Γάλλος ποδηλάτης έχει ήδη διασχίσει επτά χώρες της Ασίας (Ιαπωνία, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδία) και έχει ως στόχο να διανύσει συνολικά 10.000 Km και να επισκεφθεί 17 χώρες. Μετά από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει τη διαδρομή του προς τα Βαλκάνια και περνά στην Ιταλία για να καταλήξει στο Παρίσι.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου