Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Αεροδρόμιο Σιγκαπούρης... εξωτικός παράδεισος

 
 
Ανακηρύχθηκε το καλύτερο παγκοσμίως, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
 
Υπάρχουν λογιών - λογιών αεροδρόμια. Και πάντα θα μας εντυπωσιάζουν όταν φαίνεται πως έχουν μελετηθεί πολύ, έχουν σχεδιαστεί από ταλαντούχους αρχιτέκτονες και έχουν αυτό το κάτι.
Ένα αεροδρόμιο όμως ξεχωρίζει από όλα αυτά, μιας και αποτελεί μια ειδική κατηγορία από μόνο του.

 
To Changi, όπως ονομάζεται το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, κάνει τους επισκέπτες του να νιώθουν ότι βρίσκονται σε έναν... παράδεισο! 
 

 
Έχει ανακηρυχτεί το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, για τρίτη χρονιά, ενώ αποτελεί και το καλύτερο αεροδρόμιο για ανέσεις αναψυχής. Ο πρώτος του κήπος παρουσιάστηκε το 1980, ενώ με το πέρασμα των χρόνων έχει βελτιωθεί κατά πολύ στο σχεδιασμό και τη διατήρηση και των υπόλοιπων, μεταγενέστερων κήπων του.
 
 
 
Πλέον διαθέτει πάνω από 500.000 φυτά, τα οποία ανήκουν σε περίπου 250 διαφορετικά είδη. Επιπλέον, το Changi διαθέτει και το δικό του φυτώριο, το οποίο παράγει περίπου 3.000 φυτά το μήνα. 
 
Στους κήπους του υπάρχουν λουλούδια, όπως ορχιδέες, ενώ έχει και εξωτερικούς κήπους, που φτάνουν έως και τα 2 χιλιόμετρα! Για τη φροντίδα όλης αυτής της χλωρίδας το Changi έχει μια ομάδα 11 φυτοκόμων και 120 εξωτερικούς εργολάβους και προμηθευτές!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου