Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Το ενδιαφέρον για τη βιώσιμη γεωργία μεγαλώνει συνεχώς!


 
Η τρίτη κατά σειρά ημερίδα της Greenpeace πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
 
Την ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφικά λούπινα: Μία καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» παρακολούθησαν περισσότεροι από 40 παραγωγοί (αγρότες και κτηνοτρόφοι) αλλά και εκπρόσωποι των αγροτικών ενώσεων Πολυγύρου, Αρναίας και Χαλκιδικής και εκπρόσωποι του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας της Χαλκιδικής.
 
Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν ειδικευμένοι γεωπόνοι(1) τους οποίους άκουσαν με μεγάλη προσοχή οι παρευρισκόμενοι που έδειξαν ενδιαφέρον να καλλιεργήσουν λούπινα ακόμη και στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Οι παραγωγοί ζήτησαν συμβουλές για την καλλιέργεια των λούπινων αλλά και των υπόλοιπων κτηνοτροφικών φυτών(2) και αντάλλαξαν ιδέες για βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, όπως ζιζανιοκτόνα χωρίς χημικά.
 
Οι εκπαιδευτικές ημερίδες της Greenpeace πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας της οργάνωσης για βιώσιμη γεωργία και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση αγροτών στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά», αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας(3), προτείνοντας στροφή προς ένα πιο βιώσιμο γεωργικό μοντέλο με ήπιες πρακτικές που ωφελούν όχι μόνο τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.
- Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα των γεωπόνων συνεργατών που συμμετείχαν στην ημερίδα ως κεντρικοί ομιλητές: www.realfarm.gr .
- Περισσότερα για τα πλεονεκτήματα των κτηνοτροφικών φυτών εδώ.
- Η Greenpeace αποτυπώνει σε ηλεκτρονικό χάρτη, ο οποίος διαρκώς ανανεώνεται, τις καλλιέργειες ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών: www.fitepse-ti-lisi.org.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου