Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σύσκεψη για την κακή γονιμοποίηση και πτώση καρπιδίων στα οπωροφόρα


Σύσκεψη για την κακή γονιμοποίηση και πτώση καρπιδίων στα οπωροφόρα Ευρεία επιστημονική σύσκεψη διοργανώνει ο ΕΛΓΑ σχετικά με το φαινόμενο της κακής γονιμοποίησης και της πτώσης καρπιδίων που διαπιστώθηκε κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο με αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή σε όλες τις καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων της χώρας και ιδιαίτερα στις περιοχές Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Το φαινόμενο σύμφωνα με τις πρώτες επισημάνσεις της Υπηρεσίας του ΕΛΓΑ είναι πολυπαραγοντικό (βροχοπτώσεις, μειωμένη ηλιοφάνεια, αυξημένη υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο της άνθησης).
 
Η σύσκεψη θα διεξαχθεί στην προσπάθεια αποτύπωσης των αιτίων του εκτεταμένου αυτού φαινομένου και λόγω των έντονων διαμαρτυριών των παραγωγών που θεωρούν ως υπεύθυνους τους οριακούς παγετούς Μαρτίου-Απριλίου.
 
Η σύσκεψη αυτή, θα πραγματοποιηθεί στις 2/7/2015, στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛΓΑ, Μεσογείων 45 Αμπελόκηποι-Αθήνα.
 
 
Έχουν κληθεί να λάβουν μέρος:

-Καθηγητές Δενδροκομίας από τα Γεωπονικά Πανεπιστήμια της Χώρας.
-Εκπρόσωποι της ΕΘΙΑΓΕ και του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Νάουσας.
 
Τα πορίσματα της επιστημονικής σύσκεψης θα συνεκτιμηθούν στα πλαίσια του Κανονισμού Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για την διαδικασία πιθανής καταβολής αποζημιώσεων.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου