Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

2.500 Αθηναίοι έγιναν κηπουροί στην πόλη!

 
 
Μία πρωτότυπη γιορτή έζησαν περισσότεροι από 2.500 Αθηναίοι, το Σάββατο 6 Ιουνίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Με έμπνευση, χαμόγελο και κέφι, το WWF Ελλάς με το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» και η Οργάνωση Γη μετέτρεψαν μία από τις κεντρικότερες πλατείες της πρωτεύουσας σε ένα μεγάλο, ζωντανό εργαστήρι κηπουρικής, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γίνουν, έστω και για λίγο, Κηπουροί στην Πόλη!

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια για το πως να φτιάξουν το δικό τους μποστανάκι στο μπαλκόνι ή/και τον κήπο τους, πως να κομποστοποιούν σπίτι τους, τι είδους χώμα χρησιμοποιούμε για κάθε φύτευση, πως να μετατρέπουν χρησιμοποιημένα αντικείμενα σε ευφάνταστες γλάστρες και πολλά άλλα. Οι μικροί φίλοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια μαθαίνοντας για τα αρωματικά φυτά και τις ιδιότητες τους, για τον κύκλο ζωής και τη σημασία των σπόρων, και ανακάλυψαν πόσο σημαντικό είναι για τη διατροφή και την υγεία μας να καλλιεργούμε τα δικά μας φρούτα και λαχανικά. Με τη βοήθεια γεωπόνων, φύτεψαν συμβολικά στο κέντρο της πλατείας λουλούδια και λεβάντες και άφησαν ανεξίτηλη τη συμμετοχή τους στη γιορτή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν 2.500 τοματιές, προσφορά της
Olyplant.gr και 2.000 φακελάκια με σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών.

Στη γιορτή μαζί με τη WWF – Kαλύτερη Ζωή και την Οργάνωση Γη συμμετείχαν προσφέροντας γνώσεις, εμπειρία, παιχνίδια και ιδέες οι:
Xorafaki, letsgogreen.gr, Urban Farmers of Athens, Olyplant.gr, Μικρές Ιστορίες, Μαγική κουτάλα, ΔΗω.

Με τη σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τόσο τους επισκέπτες και συμμετέχοντες στην ξεχωριστή αυτή γιορτή, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του πρώτου μεγάλου εναλλακτικού εργαστηρίου κηπουρικής στην πόλη:
- Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αποκλειστικό δωρητή του προγράμματος WWF - Καλύτερη Ζωή,
- στα καταστήματα Praktiker που προσέφεραν αφιλοκερδώς όλα όσα χρειαστήκαμε,
- στον Δήμο Αθηναίων και στον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Προστασίας των Ζώων κ. Γιώργο Αποστολόπουλο, καθώς και
στη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος για την ιδιαίτερη συμβολή και συνεργασία τους.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες:

Βίκυ Μπαρμπόκα, Υπεύθυνη επικοινωνίας για το πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή τηλ. 210 33 14 893,
v.barboka@wwf.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νατάσα Πενταγιώτη Υπεύθυνη Επικοινωνίας Οργάνωση Γη, τηλ.
natpentagioti@gmail.com


* Βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ. Για υψηλότερη ανάλυση, επικοινωνήστε μαζί μας. Δείτε εδώ τον φάκελο: «Κηπουροί στην πόλη»


πηγή: http://www.wwf.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου