Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πώς να διώξεις τις μυρωδιές από το πλυντήριο


 
Tόσες μπουγάδες αφήνουν τα «αποτυπώματά» τους στον κάδο του πλυντηρίου σου, καθώς λίγο η υγρασία, λίγο τα άλατα, λίγο τα υπολείμματα από το απορρυπαντικό και το μαλακτικό δημιουργούν μια άσχημη μυρωδιά, που δεν λέει να φύγει.
 
 
Τι μπορείς να κάνεις;
 
Για αρχή, καλό είναι μετά από κάθε πλύση να αφήνεις λίγο ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου και τη θήκη του απορρυπαντικού.
 
Έπειτα, φρόντισε 2-3 φορές το χρόνο να πλένεις τον κάδο, τη θήκη και το λάστιχο του πλυντηρίου.
 
Η διαδικασία είναι απλή. Βάζεις το πλυντήριο σε λειτουργία (σε υψηλή θερμοκρασία) και όταν ο κάδος γεμίσει νερό, ρίχνεις στη θήκη του απορρυπαντικού δύο φλιτζάνια λευκό ξίδι (ή μαγειρική σόδα σε ποσότητα αντίστοιχη του απορρυπαντικού). Αφήνεις το υλικό σου να κάνει τη δουλειά του και λες αντίο στις μυρωδιές! Μην ξεχάσεις, ωστόσο, στο τέλος της διαδικασίας να κάνεις και ένα ξέπλυμα με σκέτο νερό.
 
Όσο για τη θήκη, αρκεί να την αφήσεις λίγη ώρα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, ώστε να μαλακώσουν τα υπολείμματα, τα οποία θα απομακρύνεις με λίγο τρίψιμο.
 
Τέλος, το λάστιχο μπορείς να το καθαρίσεις χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από ξίδι και ζεστό νερό. Μούλιασε ένα πανάκι στο μείγμα αυτό και τρίψε με αυτό το λάστιχο. Απομάκρυνε τυχόν υπολείμματα με ένα καθαρό, νωπό πανί.


πηγή: http://www.greenpeace.org/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου