Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πετροσωλήνες. Η νέα μεγάλη φάμπρικα που έστησαν τα Αλβανικά λεωφορεία


tirana leoforeio
 
Μία νέα φάμπρικα έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα, μεταξύ Ελλάδος κι Αλβανίας... Μία φάμπρικα που αφενός σε κάποιους αποδίδει τεράστια κέρδη και αφετέρου αποδεικνύει ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι εξαιρετικά πλημμελείς.

Είναι γνωστό ότι τα Αλβανικά λεωφορεία αποτελεί μία μόνιμη εστία παρανομίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που μέχρι σήμερα έχει εντοπιστεί να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες και ναρκωτικά. Αυτό για όσα κινούνται από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

Δεν είναι όμως καθόλου αθώα και τα λεωφορεία που κινούνται από την Ελλάδα προς την Αλβανία. Ειδικά όσα κάνουν νυχτερινά δρομολόγια.

Φτάνοντας στα Τίρανα, αδειάζουν απίστευτες ποσότητες εμπορευμάτων ακόμη και οικοσκευών που έχουν φορτωθεί από την Ελλάδα και φυσικά είναι «ασυνόδευτα».

Τους τελευταίους μήνες αυτό που κυριολεκτικά κάνει θραύση είναι η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων οστράκων, ειδικά πετροσωλήνων.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Epiruspost «είναι εντυπωσιακό ότι σε όλα τα καλά εστιατόρια οι πετροσωλήνες από την Ελλάδα αποτελούν ένα βασικό πιάτο και μάλιστα εξαιρετικά ακριβό»!!!

Οι πετροσωλήνες είναι κολλημένα σε βράχια του βυθού και φημίζονται για τη νοστιμιά τους. Η αλιεία τους απαγορεύεται καθώς είναι καταστρεπτική και για το όστρακο και για το θαλάσσιο περιβάλλον. Όμως η απαγόρευση ισχύει στα χαρτιά.... Επειδή όμως η διάθεσή τους είναι αδύνατη στην ντόπια αγορά, οι Έλληνες (κι όχι μόνο) βρήκαν τρόπο διάθεσης στη γειτονική Αλβανία.

Μέχρι και με ειδικά κομπρεσέρ τούς βγάζουν από τους βράχους όπου είναι γερά προσκολλημένοι, καταστρέφοντας τεράστιες παράκτιες περιοχές για μικρή συγκριτικά ωφέλιμη ποσότητα.

Τα κιβώτια φορτώνονται σε συγκεκριμένα λεωφορεία, τα οποία τα μεταφέρουν στην Αλβανία για να καταλήξουν στα καλά εστιατόρια της γείτονος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το φαινόμενο της παράνομης μεταφοράς γίνεται κατά κόρον τους τελευταίους μήνες, στην κυριολεξία κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου