Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Βιέννη. Οκτώ στρατηγικές για την προώθηση του ποδήλατου

 
 
Το Μανιφέστο της Βιέννης για το ποδήλατο

Με Οκτώ στρατηγικές η πόλη της Βιέννης είναι έτοιμη να προωθήσει τη χρήση ποδηλάτου.

1. Δίκαιος διαμοιρασμός των δρόμων και ευγενική διαπροσωπική επικοινωνία: τόσο στην καθημερινή κυκλοφορία και στις διαδικασίες σχεδιασμού, το σημείο που θα εστιάζουμε θα είναι η ομαλή συνύπαρξη για τη συνεχή βελτίωση του πολιτισμού κυκλοφοριακής αγωγής της Βιέννης.
2. Ο επανασχεδιασμός των ανοικτών ζωνών και περιοχών κυκλοφορίας προσφέρει μια ευκαιρία για τη δημιουργία δημόσιων χώρων προσανατολισμένων στο μέλλον και να πάει ένα βήμα παραπέρα τις ποδηλατικές υποδομές υπέρ της ενεργούς κινητικότητας.
3. Η μείωση της ταχύτητας στις οδικές μεταφορές εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους, υποστηρίζει το ποδήλατο, και συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της περιοχής.
4. Προστασία κατά της κλοπής ποδηλάτου να βελτιωθεί μέσω ολοκληρωμένων, πολυεπίπεδων λύσεων ασφάλειας.
5. Η ποδηλασία είναι ένα σημαντικό συνδετικό στοιχείο για την αποτελεσματική ενσωμάτωση των διαφόρων τρόπων μεταφοράς και επιτρέπει την δημιουργία των συνδυασμένων δρομολογίων στη Βιέννη.
6. Τα ποδήλατα πρέπει να χρησιμοποιούνται από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για μεγαλύτερη ποικιλία στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη.
7. Στην ταχέως αναπτυσσόμενη μητρόπολη της Βιέννης, η ποδηλασία λαμβάνεται όλο και περισσότερο υπόψη από αρχιτέκτονες, σχεδιαστές της αστικής ανάπτυξης και designers.
8. Η πόλη της Βιέννης θα εκπληρώσει τον πρωτοπόρο ρόλο της προς όφελος της βιώσιμης κινητικότητας και, συνεπώς, θα προωθήσει την ποδηλασία με δικό της προσωπικό. 
 
Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Μανιφέστο για την προώθηση του ποδηλάτου στη Βιέννη 
 
 
πηγή: http://www.citybranding.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου